Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

tiistaina, syyskuuta 12, 2006

Mistä Sen voi tietää

Nainen joka ei ole ollut raskaana ei tiedä millaista on olla raskaana. Aika selkeää, vai mitä. No jos ei ole ollut raskaana aikaisemmin, niin sitä ei välttämättä osaa ajatella. Että olisi.

Itse epäilin jotain outoa (jotain mikä ei siis liity kuukautisten alkuun), kun tissit alkoivat olla to-del-la arat. Ei mitään pientä arkuutta, vaan ihan totaalista arkuutta. Kipu joka viilsi, kun Maire hyppäsi Tarja- tai Jyrki-nallen kanssa vatsan ja tissien päälle riehumaan, oli järkyttävää. Kosketusarkuus on sopiva termi. Samanlaista kuin esi-teininä. Hirveää.

Mutta siis "enhän mä voi tulla raskaaksi". En voi enkä voi. Mulla on pillerit ja mitä ne nyt pienistä kämmeistä ennekään ole mitään lopettaneet tehoaan. Ja Larkio-Miettinen (super-gyntsä) sanoi, että vaikka pillerit lopettaisi, niin puoleen vuoteenkaan ei saata tulla raskaaksi. Ja työkuviotkin on justiinsa sellaiset, että aloitteleva yrittäjä ei oikein "voi" olla raskaana. Siis ainakaan muitten mielestä, yhteisön, yhteiskunnan mielestä.

Päädyin kuitenkin R-kioskin pojan tyyliin lähiapteekkiin. "Mä ottaisin tän nenäpiipun ja kurkunkostuttajahöyryttimen. Kumpi näistä on parempi? Kumpi kannattaisi ostaa? Niin ja sitten mä ottaisin tän raskaustestin".

Ne viivat tulivat heti, joten eihän se voi pitää paikkaansa. Joku feelu siinä tarvii olla. MMS Jaakolle (joka ei tietenkään tajunnut mistä on kyse) ja päivällä tilannearviota kahden kaverin kanssa siitä mitä pitäisi tehdä. Kenelläkään mitään käsitystä siitä, mistä tietää onko raskaana. Päädyttiin ostamaan toinen testi. Illalla sekin osoitti positiivista, kuten testin ohjeissa sanotaan. Sou wat? Mitä se meinaa?

Tunnisteet: , , ,