Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

tiistaina, syyskuuta 12, 2006

Doula

Neuvottomassa (neuvolassa) oli sellainen kansio, joka oli täynnä vanhentuneita pamfletteja aiheesta kuin aiheesta. Yhdessä julistettiin, että pitäisi hankkia doula. Ei mikään uusi termi tai edes läppä.

Meillähän oli joku vuosi sitten sellainen "vitsivitsi" kuin vauvakerho, jossa tarkoituksena oli, että jokainen kerholainen Vapun äidin ohjeiden mukaan synnyttäisi noin puolenvuoden välein, jolloin vaatteet ja muut saataisiin hyvin kierrätettyä. Ja jokainen olisi vuorollaan aina jonkun doula. Sen lisäksi, että jokaisen piti lukea ääneen yksi vauva-aiheinen lehtijuttu.

No se meni silleen puihin, ettei sitä kukaan miespuolinen (paitsi Simo) osannut ottaa kamalan positiivisesti vastaan ja sitten meitä kiellettiin pitämästä koko vauvakerhoa. Ja siksiskin se olisi mennyt puihin, että epävirallisenvirallinen vauvakerhon ensimmäinen vauva on jättiläinen. Eihän sitä tiedä minkä kokoisia ne kakarat on. Toinen pikkuriikkinen ja toinen ihan törkeä jöötti.

No siis mä otan äitin mun doulaksi, koska jos sillä varmistaisin sen, että synnytys olisi sitten yhtä helppo kuin äidillä oli. Minä kun olen ihan aina (aina) ollut niiiin helppo lapsi. Puolituntia ja tulin ulos kuin käsi turkiksen hihasta. Siihen pyritään. Eli kyykitään todella paljon. Noin muunmuassa.

Tunnisteet: , ,

2 Comments:

At 1:46 ip., Anonymous Anonyymi said...

...mikä on doula?
Ehkä olen liian vihkiytymäyön asiaan (ja hyvä niin), kun en vaan tajuu.

 
At 1:53 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Doula:

"Doulat ovat kokeneita, tehtäväänsä koulutettuja, itse synnyttäneitä ja/tai useissa synnytyksissä mukana olleita. Doula pyrkii äidin toiveiden mukaisesti helpottamaan oloa juttelemalla, hieromalla selkää tai vain olemalla läsnä. Doula auttaa äitiä luottamaan omiin voimiinsa ja kuuntelemaan kehoaan."
- http://www.nicehouse.fi/lastenhu/odotus/synnytys/milloin.htm


"Doula(äännetään duula: kreikassa »orjatar», »palvelijatar») synnyttäjän tukihenkilö"
- http://www.tkukoulu.fi/~ori/Nyaord.htm

 

Lähetä kommentti

<< Home