Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

torstaina, lokakuuta 05, 2006

Kasvatusohjeita vuodelta 1939

Saimme Argukselta ja Mannalta selkeästi vuosikymmenten saatossa paljon kahlatun kasvatusohjeita sisältävän 'Pikkulapsen henkinen terveys' teoksen.

En ole tohtinut syventyä varmastikin Arvo Ylpön teoksen 'Suloliikkeitä' vertaiseen opukseen, mutta minustakin seuraava kohta on varsin ...hassun höpsö.

"Vasta ensimmäisen ikävuoden toisella puoliskolla voidaan kerran tai kahdesti päivässä leikkiä lapsen kanssa jotakin leikkiä, jollaisia lastenkamareissa tunnetaan niin monia. Lapselta otetaan esimerkiksi kädestä jokin esine ja sanotaan >>kiitos>> ja annetaan se kohta takaisin, leikitään piilosta (uu - säisäi), kohotetaan lapsen yläruumista käsistä vetämällä ja annetaan pehmeästi taas pudota sanoen >>kupsis>>. Leikkiaikoja älköön pitkittäkö koskaan yli 10-15 minuutin..."

Tunnisteet:

1 Comments:

At 7:49 ip., Anonymous Anonyymi said...

Joo nämä wanhanajan opukset ovat kyllä varsin hupaisia... Itselläni on Nuoren äidin kirja vuodelta 1945! Jossa kerrotaan muunmuassa raskaan naisen elintavoista, emänpohjan asemasta eri kuukausien aikana, synnytyksestä sekä pienokaisen kehityksestä ja sen hoidosta. Kyllä olen monet makeat naurut opuksen kanssa nauranut :)

 

Lähetä kommentti

<< Home