Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

keskiviikkona, marraskuuta 15, 2006

Haikaranpesä

Kas niin. Ei sitä ihan tunareita olla! Heti jo yhdeksältä muistin soittaa Kätilöopiston Haikaranpesään! Ja pääsin vieläpä sen enempää jonottamatta läpi. Vaikka käsittääkseni maalis–huhtikuu on sitä nk. sesonkia. No meillä on nyt nimi listalla.

Ennigeis. En ole ihan nyt perillä siitä, että kun ensisynnyttäjille Haikaranpesä tarjoaa 2 kertaa valmennusta ja kuitenkin tuolla puhutaan teemaryhmistä (erilaiset ryhmät ovat nyt omassa piirissäni tosi in ja pop, kuten esim. SKK tai SSK eli siis SSKSKK), niin mahtavatko ne olla sitten jotain eriryhmiä eivätkä kuulu näihin kahteen kertaan. Vai siis Jaakko menee johonkin miesten, eli isien ryhmään ja mää joutusin jonneni akkojen vertaisryhmään. Eikö asioita voisi ruotia yhdessä?

Haikaranpesässä tehdään synnytysohjelma, joka jää "sairas"kertomuksen liitteeksi, että voidaan katsoa sieltä sitten mitä on toivottu ja mitä ei. Tämä on minusta huippu hienoa ja tärkeää.

Haikaranpesässä on vielä sekin hieno homma, että sitten sinne omaan huoneeseen mahtuu koko humusakki vierailulle ja kälättää saa estoitta.

Tunnisteet: ,

2 Comments:

At 8:09 ip., Anonymous Anonyymi said...

Haikaranpesässä teemaryhmät ovat vapaaehtoisia ja ylimääräisiä niiden kahden synnytysvalmennus kerran ja kätilön tapaamisen lisäksi. Hieno palvelu, jonka tarjoavat peruspaketin päälle.

Jos haluaa kätilökeskusteluun valmistautua, netistä löytyy parikin esimerkkiä siitä paperista, joka liitetään potilaspapereihin eli synnytystoiveet. Yksi esim. http://www.huvitutti.net/arki/synnytys/tietopistesynntoiv.html#toiveet . Ainakin Kättärin sisällä se paperi todella kulkee mukana synnytysosastolle, vaikka ei sitten päätyisikään Haikaranpesään. Jokainen laittaa omat toiveensa ja ajatuksensa ja kätilö kyllä auttaa kertomalla eri vaihtoehdoista.

Aktiivinen synnytys ry:llä on Helsingissä kerran kuussa teemoitettuja keskusteluryhmiä (kk:n viimeinen maanantai Betaniassa).

Molemmat nämä järjestetyt ryhmät (Haikaranpesän ja Aktiivisen synnytyksen) ovat loistavia mahdollisuuksia, jos haluaa keskustella vertaisryhmissä omaa mieltä askarruttavista asioista.

 
At 9:32 ip., Anonymous Anonyymi said...

Mun mielestä se menee niin että tuolla Haikaranpesässä on kaksi valmennusta, jotka täytyy käydä ja sitten ne teemaryhmät on lisänä vapaaehtoisina.

 

Lähetä kommentti

<< Home