Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

torstaina, joulukuuta 28, 2006

Lausutaan Hesus

Jaakon Marja-mummosta on hienoa, että Tyyppi on tulossa, mutta Marja pysyy lesteissään. Meidän (serkkujeni ja minun) Sirkka-mummo ei meinaa pysyä liitoksissaan eikä jutut edes ...rajoissa.

Onhan se totta kai hienoa, että isästä tulee... ei taata eikä vaari, vaan ilmeisesti tuhva. Ihan vaan, että reagoisi moiseen nimitykseen, esim. jossain ostoshelvetissä. Kun Mairenkin saattaa unohtaa ulos ja oman lapsensakin on unohtanut esikouluun. Ja nyt on ikää ja muitakin näytteitä enemmän.

Eli siis kaikista on kauhean ihanaa ja hurrjan jännittävää, että Tyyppi on tulossa, siis isänkin kannalta ja meidän ja varmasti Mairenkin. Mutta Sirkka-mummolla... mopo jo vähän keulii.

Joulujuhlissa jokaiselle oli Kustaankartanossa laitettu koululaisen tekemä joulutervehdys, askarreltu kortti. Kaippa niissä kaikissa oli ollut joku jouluun sopiva nk. värssy. Niin Sirkka-mummollakin. Siinä nyt puhuttiin Beetlehemin lapsesta ja siitä, kuinka nyt oli Kuningas syntynyt. Mitä tekee Sirkka? Sirkka kysyy hoitajilta: "Mistä ne tiesi?".

Niin. Mistä sitä ihmiset tietää, että Jeesus on syntynyt jouluna? Mutta kuinka moni tietää, että eräästä Sirkan pojasta Hannusta on tulossa... ei taata vaan tuhva? Aika harva, tuskinpa kaikki koululaisetkaan.

Nytpä Tyyppiä leikkisästi kutsutaan Jesukseksi (mutta se sitten lausutaan Hesus) tai Kuninkaaksi. Niin, jos Tyyppi on poika. Ehkä... Ehkä juuri tämä on selvä merkki. Tai sitten ei.

Kuva: täältä

Tunnisteet: