Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

keskiviikkona, tammikuuta 03, 2007

Kuis päin?

Sitä synnyttäisi? Varmaan siis taas IHAN liian aikasta miettiä koko asiaa, mutta mietimpä kuitenkin. Sillä osuipa kohdalle tämmöinen sivustokin, missä synnytysasennoista juuri kerrotaan.

Ja toisaalta onhan se ihan hyvä miettiä, kun tietää sen hetken kuitenkin koittavan, ennenmmin tai myöhemmin. Kuitenkaan tuskin juuri laskettunapäivänä.

Ja minua ahdistaisi, jos olisi vain yksi sallittu asento. Siinä on jotain samaa kuin koulun liikuntatunneilla, kun opettaja ei vaan uskonut ettei se joku tietty venytys vaan tuntunut missään, vaikka olisin työntänyt pään lattiasta läpi. Onneksi Risto-setä sitten näytti pari venytystä mitä nyrkkeilijät suosii ja jo löytyi venymäkohtia.

Ja kun muutenkin olen tässä jo hitusen miettinyt [lue: rehellisesti panikoinut], että "mitäs helevettiä sitten, jos Tyyppi syntyykin paljon ennakkoon? Mitä jos ei olla keretty edes niihin valmennuksiin? Mitä jos ollaan käyty vasta vaikka ekassa?".

Eli mitä jos henk. kohtaistasynnytysohjelmaa ei ole tehty, ei olla tutustuttu Haikaranpesään ja ennen aikojaan synnyttjä edes sinne pääse, niin sittenhän sitä vedetään ihan kylmiltään. Ei perskuta rallaa! Ja kerran synnytyssairaalaan ei Haikaranpesän mukaan ennen valmennuksia pääse edes tutustumaan, niin... Jotain muuta tarvitsee siis keksiä.

Noista asennoista mä en osaa nyt enkä varmaan päivääkään aikaisemmin sanoa muuta kuin, ettei mun polvet tykkää tosta polvillaan olosta (mulla kun on sellaista epätasaisuutta polvilumpiossa ja kuulantyöntö ja moukarinheitto on siksi kans kielletty), vaikka mistä mä sitäkään tiedän. Eli sitten sillä siunaamalla hetkellä tarvis vaan päästä kokeileen, että mistä asennosta se Tyyppi parhaiten pääsee putkesta läpi, kohti valoa.

Mutta mä ajattelisin, että sellai kuulantyöntäjän/moukarinheittäjän huuto olisi tosi hyvä siinä tilanteessa kylläkin...

Tunnisteet:

8 Comments:

At 4:26 ip., Anonymous Anonyymi said...

Mun piti olla siina perinteisessa istuma-asennossa, vaikka oisin mielellani liikkunut ja synnyttanyt nelinkontin, koska mulle laitettiin tiputus (jotain hormooneja nopeuttamaan supistuksia tms, en ma enaa muista) ja mulla oli lapsen sydan-aani monitori vatsalla ja olin ihan pilvessa pethedinesta, joten en ois varmaankaan edes pysynyt olemaan muussa asennossa. Musta vaan tuntuu etta toi perinteinen puoliks istuva/puoliks makaava synnytysasento ei oo ideaalinen noin niinku painovoiman puolesta. Luulis etta jos on polvillaan sohvaa tms vasten lapsi tulisi helpommin ja nopeammin ulos kun painovoima vetaa sita puoleensa?

-London calling

 
At 4:54 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kannattaa muistaa, että on hyvin yleinen käytäntö laittaa lapsen päähän sydänkäyräkone kiinni. siis ruuvata sellainen pikkiriikkinen ruuvi mukavasti lapsen pikkuiseen, pehmeään kalloon...
Ja tietenkin siitä ruuvista lähtee johdot ja niitä sitten pitää hieman siinä synnytyksen tiimellyksessä varoa.
TAi siis oma järkeni kykeni vielä ajattelemaan johtojen varomista. Tuntuisi hurjalta ajatukselta, jos ne johdot vahingossa riuhtaisisi irti.
Siksipä olenkin ihmetellyt, miten jotkut vaan voi liikkua salissa vapaasti?!

 
At 6:56 ip., Blogger Selenn said...

LAITETAANKO VAUVAN PÄÄHÄN RUUVI??!!
Voi pyhä jysäys!
Kamalaa.
Ihmekkään jos synnytys on traumaattinen kokemus pikkuiselle!
No sehän on selvä se, jos päässä on ruuvi.

 
At 8:23 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Juu, niinhän ne laittaa sen sydänkäyrää analysoivan johdon vauvan päähän (se kallo on viel niiin pehmyt, ettei sen pitäisi siis ainakaan sattua), mutta kyllä eräät ovat voineet johtojenkin kanssa hitusen liikuskella.

Tietenkin tokkuran tai kivun määrä voi myös asettaa haastetta, muttatietenkin henkilökuntaa on sitäkin varten ettei kait sitä nyt ihan väen väkisin tarvi paikallaankaan olla, jos olo ei tunnu asennon puolesta ideaalilta. Siis ei kai?!

 
At 8:25 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Niin ja siis joo... Mustakin tuntuisi, siis jopa ihan luontevalta, että gravitaatio voisi olla tosi hyvä apu noin niinkuin synnytystiestä pullahtamiseen.

Voin olla väärässäkin...

 
At 3:25 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vauvan päähän laitetaan pieni spiraali neula josta lähtee piuha äidin reiteen josta taas lähtee pitkä johto koneeseen, eli ei estä seisoskelua, istuskelua keinutuolissa/pallon päällä ym. ja jotkut koneet ovat ihan niin hifejä että ei ole piuhoja!
Aina tosin ei sisäistä piuhaa laiteta jos ulkoinen piirtää hyvin.
Mutta jos äidillä on huimausta tai on lääketokkurassa ei ihan pyörtymisriskn takia saa hirveästi urheilla siitä kun voi tulla ikävää jälkeä...
Kyllä se painovoima auttaa ja on eduksi esim. avautumisvaiheessa ja synnytyskin on yleensä silloin nopea (joskus liiankin =paikat repeää enemmän) mutta aina ei saa synnyttää jakkaralla, mutta jos sydänäänet hyvät ja terve synnyttäjä ja lapsen koko ok niin esteitä ei pitäisi olla. Kannattaa vaan kokeilla kaikkia asentoja kyllä sen sitten tuntee mikä on paras ja eihän sitä ole pakko olla kokoaikaa samassa asennossa, aina saa muuttaa mieltään mutta joskus on vaan pakko olla tietyssä asennossa liittyen lapsen vointiin...

 
At 3:53 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Mä haluuuuuu uuun tommosen hifi-jutun! Sehän olisi älden kätevää.

Niin pitäähän sitä tietty varmaan tunnustella (jos jotain enää tuntee), jotta onko tulossa liian sähäkästi. Niinka jotenkin koettaa avittaa ja hillitä, riippuen kuin on tulossa.

Ihan tosi tyhmää kun tätä ei voi harjoitella, kun yhtään ei tiedä miten se menee ja miten voisi itse toimia.

 
At 9:43 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ei sitä voi harjoitella kuin sitten toista kertaa varten ja sekin menee takuulla eri tavalla kuin ensimmäinen. :) Mä en ehtinyt yhteenkään valmennukseen kun esikoisella oli sen verran kiire maailmaan. Ihan hyvin meni synnytys silti. Niin ja se toinen kerta meni sitten tietenkin ihan eri tavalla, hyvin sekin.

 

Lähetä kommentti

<< Home