Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

keskiviikkona, tammikuuta 24, 2007

Äpärä

Sellainen Tyypistä näillä näkymillä tulee. Ai kauheeeee! Mutta vakavammin. On hassua ajatella, että jos nyt menisinkin avioliittoon ihan sama kenen kanssa kuin Britney Spears Las Vegasissa ja jos Tyyppi syntyisi liiton aikana, olisi tuo Kuka Tahansa laillisesti Tyypin isä. Eikä mitään isyydentunnustusta tarvitsisi tehdä.

Tietenkin Jaakko voisi aika hyvin osoittaa (viitaten mm. tänne), että asia ei ole ihan niin, mutta silti asiasta väännettäisiin tovi. Hyvin hassua.

Moni on asian tiimoilta heittänyt kysymyksiä ja edelleenkään me emme oikein näe, että miksi pitäisi. Meidän yhteinen elo pohjautuu kuitenkin vapaaseen tahtoon (jota voidaan tietenkin koetella) ja sitä seikkaa ei mikään avioliitto ja maistraatti muuttaisi.

Ja luulinhan itsekin pitkään olevani äpärä, kun ei meillä isä ja äiti koskaan puhuneet naimisiinmenostaan eivätkä käytä sormuksia. Isä varmaan hukannut omansa. Kunnes kuulin että isääni oli alkanut siepsuttamaan isyydentunnustukset ja muut, joten oli ollut helpompaa kipaista lounastauolla maistraatissa. Ja ehkä pullakahveilla.

Joskus me kaikki (likkaporukka) kovasti olimme sitä mieltä, että "naimisiin, naimisiin ja ISOT häät ja sitten sitä ja tätä". Joo, ihan kivaa noin ajatuksen tasolla, mutta...

Me emme ole kovin kirkollista väkeä ja toisekseen todistettavasti en voisi pukeutua valkoiseenkaan sekä kolmanneksi asunto- ja autolainoissa on ihan tarpeeksi rahareikää. Ainakin meille. Ja maistraattikin on periaatteellinen luovutusvoitto "systeemille". Näin kun tuon ilmaisee (tuon viimeisen kohdan) koen olevani kuin Mel Gibsonin esittämä mies Salaliittoteoria-elokuvassa...

Ja kuten Mannan ihan huippu Manu-isä sen sanoi: "Äh, ei mitään maistraattiin! Paperit vain kuntoon!". Niin... ja se tarkoittaa siis mitä? Sillä veikkaisin, että pitää tietää aika hyvin ne sanakäänteet ja mahdolliset porsaanpoikasen mentävät aukot, jolla välttyy sitten nk. avoperheen sisällä isoilta esim. perintöveroilta. ja ties miltä.

Kuvan ukkelit: täältä

Tunnisteet: , ,