Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

keskiviikkona, tammikuuta 31, 2007

Synnytyslevy & -kassi

Sellainen pitäisi kasata. Olen päättänyt tehdä näin. Tai siis sitten päätin kasata musiikkia iPodille, kun sinne menee niiiin paljon enemmän, esim. kaikki Vesa-Matti Loirot, Egotripit ja näillä näkymin nyt myös Dolly Partonin ja Tina Turnerin lisäksi L7:it. Samoin Edit Piaffit, Aretha Franklinit, Johnny Cashit, Martti Servot (tiätty), Lily Allenin levy, Paula Koivuniemen Lady Sentimental -levy ja kenties jotain muutakin. Ja siis iPodin kajarit pitää ottaa mukaan myös.

Pitäisi vain saada aikaiseksi. Vau!-kirjassa sanottiin, että isän pitäisi pyytää äitiä nyt (rv 32) jo laittamaan kassi valmiiksi, missä on saniteettitarvikkeet ja kaikki. Hei... montako shampoota mulla muka on? Mä voisin vielä käyttää saniteettitarvikkeita tässä välissäkin. Jaakko joutuu vaikka tuomaan ne sitten myöhemmin sinne sairaalaan. Ja ei vielä voi tietää mitkä aamutossut mä otan... Vaikkakin luultavasti Ainot, mutta niitäkin mä käytän nyt muutenkin. Niitä mitään voi pakata odottamaan maksimissaan kahdeksi kuukaudeksi!

Olen myös päättänyt ottaa mukaan oman aamutakin. Tosin en YHTÄÄÄN haluaisi ottaa pinkkiä Benettonin saunakylpytakkia, koska jostain olen saanut päähäni, että sellainen japaneesialaiskorealainenaamutakki olisi PALJON hienompi. Mistä sellaisen nyt saa, on oma lukunsa. Ja ne Ainothan sitten mätsää siihen juuri niin ei yhtään, että se on hienoa. Ja otan luultavasti oloasunkin oman. Ainakin mukaan. Sairaalavaatteet... ne ei oikein ole musta ...jees.

Tunnisteet:

10 Comments:

At 11:10 ap., Blogger Mari L said...

Niin, ja yöasu ja ehdottomasti imetysrintsikat ja niitä tissinsuojia!! Isohkot alkkarit, siteet sairaalassa on valtavia.

Lakritsia ehdottomasti että suoli alkaa toimia. :)

 
At 12:38 ip., Anonymous Anonyymi said...

Totta tosiaan, ne sairaalat siteet on aika saamarin epämukavia, että suosittelen ottamaan omat mukaan ja niitä kalsareitakin useammat!

 
At 1:45 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Juu, noita siteitä minun onkin jo pitänyt ostaa. Koska jos SEN jättää miesten hommaksi, niin... Muistan aivan liian hyvin miten sain anella isää hakemaan vuonna -90 kaupasta siteitä.

Niin, tosiaan mun tarvii ostaa ne imetysrintsaritkin. Niitäkään ei ehkä voi laittaa miehiä hoitamaan. Ihan niiden itsensä takia.

Ai kauheeee.... "isohkot alkkarit" kuullostaa ihonvärisiltä ns. mummokalsareilta.

Siis lopettaako suoli siellä toimintansa?!?! Voi pas...

Pitäisiköhän tehdä ihan joku lista? Varmaan. Tää on niiin dadaa.

 
At 2:26 ip., Blogger Mari L said...

Eihän se suoli lopeta toimintaansa, mutta kun olet pungertanut maailmaan vauvan, saatat ehkä olla hieman kipeä alapäästä että ajatusta kovasta suolentoiminnasta ei ole mukava. Siksi Lakritsi.

Isohkoilla tarkoitin sitä että ehkä ei ihan stringejä kantsi varata matkaan. :)

 
At 2:30 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Ah! Stringejä mä en muutenkaan tykkä käyttää. Ne ahistaa peffassa (ei siis peffaa, vaan peffasta).

kaikkeen sitä pitääkin osata varautua. Ei yhtään osaa ajatella miltä tuntuu fyysisesti pullauttaa sisuksistaan joku A) yli 100 grammainen ja vielä B) elävä olento!

 
At 4:17 ip., Anonymous Anonyymi said...

Juu, ja imetysrintsikoista sanotaan että ihan alkuun ei kannata käyttää kaarituellisia, sillä ne saattavat tukkia maitotiehyitä. Että aluksi sellaiset luirut imetysrintsarit ja kaarituelliset vasta kun imetys on jo hyvässä vauhdissa. Itse olin jo ostanut 50 euron kaarituelliset, että silleen..

 
At 2:05 ip., Anonymous Anonyymi said...

Rintsikoita ei kannata ostaa kovinkaan monia, sillä rinnan koko muuttuu (lue: kuihtuu ja kutistuu) yleensä aikalailla. Ensimmäisinä päivinä tissit on kuitenkin kokoa lollo, joten voin sanoa, että rintsikoiden koon valinta on hiukan hankalaa. Tilaa kannattaa jättää liivinsuojuksille, mutta myös mahdollisille rinnanlämmittimille.
Joissain rintsareissa on pienet toppaukset, mikä on kyllä vuotavien tissien pelastus, mutta ainakin itselläni oli ihan toppingittomat triumphit. Hyvät oli siihen asti, että imetystahti alkoi rauhoittua ja tissit kadota.

 
At 9:01 ip., Blogger Mari L said...

Mulla taas tissit on suurentuneet huolimatta pitkästä imetysajasta (yli vuosi) ekan raskauden jälkeen. Tiä sitten kuinka nyt käy, tuleeko niistä kärpäslätkät.

Muuten yksi hyvä hankinta on ostaa imetyksen ajaksi sellanen muovinen maidonkeräyskuppi, jonka saa pysymään hyvin tississä kun toinen liivi on paikoillaan. Toisesta tissistä meinaan ainakin mulla valui solkenaan maitoa kun imetti toisesta. Voi sitten säästäväisenä kaataa maidon talteen pulloon. :)

Menikö vaikeaksi?

 
At 7:22 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jep, sitä lakritsia kassiin mukaan. Ehdottomasti. Itsellä on vielä liian tuoreessa (2,5 vuotta) se eka kerta vessassa synnytyksen jälkeen... Ei ollut järin kivaa.

Mummokalsareita jees ja imetysliivit, itse voin suositella Triumphin kaarituettomia.

Taistolaislaulut on muuten hyviä synnytyksentahdittajia.

 
At 8:04 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kiitos mielenkiintoista tietoa

 

Lähetä kommentti

<< Home