Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Tyypille nimi

Maanantaina on piiiitkään odotettu SSK-SKK:n (Salaistenkirjoitustenkerho) tapaaminen, Backom-Tölössä. Ne, joille SSK-SKK on vähän tuntemattomampi käsite, niin se on suljettu kerho, joka tapaa säännöllisesti.

Alussa on kahvia ja pulla tai teetä ja pikkuleipiä (jouluna glögiä ja pipparskakoja), ei koskaan (never evör) alkkomahoolia, jutustelua, kuulumisten vaihtoa.

Sitten siirrytään varsinaiseen ohjelmaan. Valitaan kolme aihepiiriä. Kaksi on vakiota kylläkin (meillä TTN, eli Tänään, Tässä ja Nyt sekä Viime aikoina), niiden tarkoitus on luoda ajankuvaa ja tehdä muistiinpanoja sen hetkisistä henkilökohtaisista fiuviksistä, eli fiilareista. Kolmas on Ajankohtainen. Se valitaan jokseenkin siten, että kaikilla on asiasta mielipide (Länsimetro, Anna Politkovskajan murha, tai vaikka valtion ja kirkon suhde).

Kun kaikki ovat saaneet puratttua tuntonsa paperille, paperis talletetaan erityiseen piiloon, jemma nimiseen piiloon. Sieltä ne otetaan esille puolenvuoden kuluttua ensimmäisestä kerhon tapaamisesta. Tietenkin jos kerho jatkuu, niin silloin voidaan ottaa aina yksi satsi kerrallaan.

Sitten ne luetaan. Ja joku ehkä toimittaa niistä kirjan, ainakin omien sanojensa mukaan.

Meillä on SSK-SSK:ssa (lyhenteet eivät ole meidän vahvuus, mutta intohimo kylläkin) neljä varsinaistajäsentä, yksi nelijalkainen sihteeri ja virallinentarkkailija (Maire) sekä kaksi piilojäsentä (Tyyppi ja Annikan Bebis). Tosin Annikan yhdessä ultrakuvassa Bebiksen kanssa siellä kohdussa oli minusta ihan sellainen krokotiili, mutta se Kroko voi olla vaikka salapiiloextrajäsen. Eli meitä on yhteensä 8 jäsentä, mutta vain neljä tekee merkintöjä.

SSK-SKK perustettiin osin alunperin myös siksi, että olisi tosi fantsua saada Tyypin ja Bebiksen odotusajoilta ns. päiväkirjamerkintöjä, joissa olisi yleistäkin höpinää. Noin niinka neuvolamerkintöjen lisäksi. Ja toisekseen hyvällä syyllä nyt höpöttelyt ja kaffittelut on aina paikallaan.

Niin siis. Maanantaina Norppa lupasi, että Tyypille katsotaan vähän nimeä numerologian kirjaa apuna käyttäen. Juu, juu. Onhan se nyt hyvä tietää! Ensin tietenkin selvitetään numerologian kirjasta omat nimet. Herranjestas, joku tärkeysjärjestys.

Sillä kyllähän se nyt vaan on mielenkiintoista ympätä kaikki mahdollinen ja mahdoton tieto yhteen. Nimien historiallinen ja kulttuurinen merkitys, mielleyhtymät ennen ja nykyisin, kaikki mahdolliset horoskoopit länsimaalaisesta itämaiseen, puu- ja eläinhoroskooppeihin. Ja sitten kun siihen sekoittaa numerologiat ja ties mitkä kaikki, niin voi vapaasti olla juuri Se Kuka On. On mistä valita.

Mutta kuten eräs Varsinais-Suomessa ehdolla oleva nuori... nuorehko mieskansanedustajaehdokas sanoi: Juu, kyllä fennomaaniset nimet on parempia.

Tunnisteet:

2 Comments:

At 8:45 ip., Anonymous Anonyymi said...

:( Jaahas! mun tarkoista tutkinnoista huolimatta se prisman dokumentti josta sinulle vinkkasin ei sittenkään ollut SE oikea! :(
Pahoittelen! Tuo olikin viime vuotisen vastaavan tyyppisen dokumentin uusinta.

Hanna M

 
At 9:36 ip., Blogger Hanna Kopra said...

No ei se hei midist! Ehkä se joskus jostain tulee TAI vielä parempaa se BBC:n ihmisen vaiheet tms. dokkarisarja!

 

Lähetä kommentti

<< Home