Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

lauantaina, tammikuuta 06, 2007

Vesi... Eau...

Tuo pallomme täyttävä ...massa. Vaikka en olekaan edes delfiinienkouluttaja, niin veden käyttö synnytyksessä on ollut jo aikoja sitten mielessä. Ihan silloin kun siitä ensi kertoja kuulin, se tuntui mukavalta ajatukselta.

Nyt kun löysin nuo Omat suosikit - vesisynnytys, niin tajusin, että toden totta. Kätlärillä on tämäkin mahdollisuus. Hyvä tavaton, miksen käyttäisi sitä!

En ole mikään vesipetojen peto, mutta mm. VesiTemppukerhon perustajajäsen, joka hallitsee hyljekäännöksen sekä Baywatchjuoksun, suvereenisti. Pidän siis elementistä vesi.

Voihan se olla niin sanotusti hörhöä, mutta nou kän duu. Nyt ollaan jo asennoiduttu, että aihe nostetaan esille Kätlärillä ja siihen asetettaisiin tavoitteet, että mikäli kaik on ok, niin vettä käytettäisiin. Ihan juuri niin paljon kuin sitä voi.

Vaikka Steiner-pedagookisesti vauvauintikaan ei ole se parasjuttu lapselle, niin traumoja emme voi välttää. Voimme vain tehdä minkä parhaaksi koemme ja tarjota jälkipolvellemme mahdollisimman paljon hyviä hetkiä, mm. geneettisten ja kasvatuksellisten vanhempiensa kanssa. Eli vaikka vauvauintia kerran viikossa.

Onhan siinä sekin, vauvauinnissa, että lapsi tottuu siihen elementtiin vesi ja osaa olla siinä. Esimerkiksi panikoimatta.

Veden käyttö(mahdollisuuskin) synnytyksessä on minulle ainakin ajatuksen tasolla sellainen, joka rauhoittaa mieltä, koska minusta tuntuu että voisin rentoutua ja voida hyvin, ilman lääketokkuraa tai suunnattomia kipuja. MIkä myös olisi Tyypin etu ja välittyisi Tyypille asti. Melko todennäköisestikin.

No tjaaa... Let's sii. Käydään valmennukset ja tehdään henk.kohtaiset suunnitelmat ja katsotaan kortit H-hetkellä, niin voidaan tietää, varmasti.

Kuva: täältä

Tunnisteet: , ,