Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

tiistaina, maaliskuuta 06, 2007

Edes tässä alle keski-iän

Huomenna alkaa ennakkoäänestys. Minulla ei tavallaan ole paljoa vaihtoehtoja. Jos haluan oikeasti varmistaa sen yhden ääneni ja yleisäänioikeuteni toteutumisen, niin ennakkoon on äänestettävä. Onneksi Jaakko ja Noorakin lähtevät, niin ei tarvitse tällä kertaa käydä yksin vaalikahvilla.

Perässähiihtäjän blogissa oli veret seisauttava tieto: näissä vaaleissa mitä suurimmalla todennäköisyydellä äänestäneiden keski-ikä on yli 50 vuotta. Koska yli viisikymppisiä on muutenkin määrällisesti paljon ja toisekseen nuoremmat äänestävät laiskemmin. Ja se on maailmassa ainutkertaista. Me olemme siis käpykansa!

Blogissa käydään osin kiivastakin keskustelua siitä kuinka hyvin yli 5kymppiset voivat eläytyä nuorten elämäntilanteisiin ja mm. haasteisiin, lapsiperheiden tai sinkkujenkaan asemaan. Mutta kyllä minäkin osin suhtaudun skeptisesti siihen miten hyvin joku 50+ vuotias voi nähdä maailman samasta kulmasta kuin minä.

Olen miettinyt paljon sitä miten minunkin äänestäminen muuttuu nyt, kun Tyyppi tulee. Etten voi välttämättä äänestää protestiksi enää ihan ketä vain (kuten Jörn Donneria, kun ei enää ole edes mahdollisuutta). Koska minun ja Jaakon äänellä on Tyyppikin. Niin kauan kuin Tyyppi on alle 18-vuotias, niin meidän äänemme on osa Tyypinkin oikeuksia ja turvaa. Ja siksi se pitää entistä tarkemmin käyttää.

Sekin seikka tekee näistä vaaleista todella vaikeat. Mutta onneksi ei mahdottomat.

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 1:14 ip., Blogger pikkumyy said...

Joo tuo on totta, kun lapsi tulee maailmaan (tai on raskaana) niin yhtäkkiä sitä onkin LAPSIPERHE ja yhtäkkiä kiinnostaakin ehdokkaat jotka haluavat lapsille turvaa tulevaisuudessa jne :) No joo, eikös ne kaikki halua.

Mä keksin juuri itselleni ehdokkaan ja vasta nyt dorkana tajusin että pitäisi tarkistaa kuuluko hän Uudenmaan vai Helsingin vaalipiiriin, muuten voi käydä köpsästi äänestystilanteessa.

 

Lähetä kommentti

<< Home