Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

tiistaina, maaliskuuta 06, 2007

Kolme kiloa Tyyppiä

Nyt on sitten selvillä Tyypin arvioitu koko, noin kolmisen kiloa. VAT?! Mun mahassa on joku puolet Maire-koiran koosta oleva Tyyppi?! Miten se sinne edes mahtuu? Vaikka, eihän kolme kiloa ole jättiläinen...

Ja ehkä ureanäyte riittää, ehkä ei. Se selviää huomenna. Ja jos ei riittänyt, niin pitää hakea uusi ja sitten tankata vaikka siellä labrassa vettä. Ziiiii... No eihän sekään nyt mikään pahanakki ole.

Kohtu on kooltaan ihan täysiaikainen, vaikka joillain on tämän näköinen vatsa ulkoisesti jo 4. kuukaudella. Kohdunkaula on pehmeä, kohdun... olikos suu sormen mentävästi auki ja pituuttakin oli enää muutama pari senttiä. Muttei siitä kuulemma mitään voi ennustaa. Se voi tulla ihan jetsulleen tässä näin, vähän ajan päästä tai joskus sitten yliajalla. Juu ei aleta hötkyilemään.

Mutta kun talsin takaisin kotia kohti, mietin, että Tyyppi on nyt sitten ihan vastasyntyneen näköinen, sillä voi olla sitä hiuspehkoa, on kynnet ja kaikki, ruttuisessa ropassaan. Kuten siis tuossa kuvassa tuo vauva. Ja sitten silmät aina suurenevat itsellä. Hurjaaa! Se, Tyyppi siis, osaisi periaatteessa huutaa, mutta huutaa vasta kun revitään tähän kylmään maailmaan... Hyvin merkillistä. Siis tämä ihmisen elämä ja jo sen alkutaival.

Ja ihan kun kaverit tahtoisi, että olisin enempi raskaana, että heidänkin olisi helpompi totutella Tyypin tuloon, niin... Tämä painotietokin veti ihan hämmentyneeksi. On vain ihan todella omituista, että mun sisällä kasvaa nyt jo kolmikiloinen, oma yksilönsä. Joku toinen ihminen. Enkä edes uskalla ajatella kovin pitkälle sitä, että sen kasvataus ja hyvinvointi on sitten minun ja onneksi Jaakonkin (sekä muidenkin läheisten) kontolla. Joku uusi ja kaikille tuntematon Tyyppi.

Kun ei itsekään ole ihan ...messissä aina ja miettii miten sitä voisi itseä valmistella tulevaan muutokseen, niin en minä tiedä mitä voisin tehdä että muut voisivat valmistautua. Kuin avautua ja ihmetellä täällä ja ääneen.

Kuva: täällä on enempikin

Tunnisteet: ,

2 Comments:

At 4:11 ip., Blogger pikkumyy said...

Ajattele, sulla on vatsassa tosiaan kolmen kilon painosta uutta elämää tulossa! :) huh huh. Minkälaista sen vatsan kanssa on liikkua, tuleeko sellainen olo että pitää suojella sitä? Mä huomaan jo nyt silitteleväni välillä vatsaa, vaikka siellä ei ole mitään. Aika säälittävää.

Ihania kuvia olet bongaillut. Mulla ei oikeastaan ikinä ole mitään vauvainnostusta ollut, mutta nuo kuvat ovat kyllä ihania. Ja mistä se johtuukin että kliseinen mies ja vauva -yhdistelmä on niin toimiva, heti sydän sulaa ;)

 
At 10:18 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Mun vatsa on suhteellisen diskreetti. Kun katson alaspäin, niin omasta mielestä jopa pieni. Sivusta tietty jo huomattava.

Kyllähän sitä taputtelee ja käsi pyörii navan ympäri. Pari kertaa jossain vilinässä käsi on sangen vakaasti ollut vatsan edessä. Jotkut kun eivät katso lainkaan eteensä.

Pitäisi muistaa ottaa isän kanssa sellainen "kaverikuva", kun meillä on aika samankokoiset vatsat.

 

Lähetä kommentti

<< Home