Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

tiistaina, maaliskuuta 27, 2007

Mahaa ja arvioita

Kuvia tältä aamulta. Nyt onkin sitten jo huikeat 39+4 raskausviikkoa menossa. Ja olo on useimmiten kevyt. Ja ainakin sukkahousut nousee vatsan yli...

Kyllähän sitä sunnuntaina kävelyllä saarivaltakunnasta metrolle oikein tunsi kuinka turvotus kiisi sormiin ja mäissä piti ottaa hiiren askeleita. Mutta jaksoin hyvin koko matkan ja vielä heittää Kaivarin "Hei aurinko paistaa, mennääkö Kaivariin kävelemään" -lenkin. Kuten sadat muutkin.

Ja eilen oli neuvolakin. Seuraava on maanantaina, VAIKKA yleensä LA-päivälle (kuulemma) otetaan aika tai hyvin liki. Ja meidän LA on perjantaina. Oma TH jää lomalle ja siis lopputarkastukset hoitaa ainakin yksi uusi TH, ehkä toinenkin. Noh, ensi viikolla pitäisi olla kaksi aikaa (jos Tyyppiä ei siis kuuluu), mutta on pääsiäinen ja siis tynkäviikko. Samoin siis se seuraava, jos Tyyppiä ei vieläkään näy. Eli en ehkä käy kahta kertaa. Vasta 13. päivälle varataan sitten se poliklinikka-aika, jos Tyyppi ei anna itsestään merkkejä.

No mitä minä neuvolassa hyppäämäänkään, kun ei ole mitään oireilua tai hätää! Jos tarvetta olisi, niin sehän muuttaisi asiaa. Mutta kun ei oikein ole, niin mitä sitä yhteisiä aikoja ja varoja turhaan käyttämään.

Edit: Neuvolan täti sanoi, että turvotus on tosi tavallista ja se voi riippuen päivänajasta vaihdella paikkaa. No aamulla se on mun nenässä ja poskissa. Muina aikoina sufflena ihan ooolouver.

Ja Tyyppikin tulee kun Luonto Äiti katsoo sen parhaaksi. Tai täti-/setä-lääkäri. Jos se nyt siihen menisi.

Eilen eräs kokenut isähenkilö antoi niin minulle kuin Jaakollekin ohjeita. Jakoi kokemuksiaan, oikein tunteella. Kuinka 17 vuotta sitten ei ainakaan isiä huomioitu sitten yh-tää-ään ja heille oli sanottu, että kannattaisi mennä ajelemaan vaikka oikein kuoppaiselle hiekkatielle, kun raskaus oli 3 viikkoa yliajalla. Ja neuvoin Jaakkoa mesoamaan vaan kovaäänisesti Kätlärillä, koska muuten "isät vaan unohdetaan johonkin komeroon istumaan", kuten Kokemuksen Syvä Rintaääni osasi kertoa. Toivottiin sitten kaikki ja arvioitiinkin, että ehkä maailma on muuttunut. Mutta kuulemma kannattaa mesota ja heti soittaa kelloa jos jätetään yksin eikä tiedä mitä tehdä.

Tämä isä ja kaksi muutakin arvioivat eilen, että Tyypin tulo menee yli, koska "ensimmäisillä on vähän semmoinen tapa". Toisaalta taas Tiina arvioi, että koska minulla on tapana olla täsmällinen (ainakin siis useimmiten), niin Tyyppikin tulee viimeistään nyt lauantaina. Toisaalta taas Tyyppi tietää, että sillä on lupa olla esimerkiksi se 12 päivää ihan rauhassa eikä tarvitse edes mennä lähtöselvitykseen. Ihan vähän olen sitä mieltä ettei välttämättä tarvitsisi tulla 13. päivä perjantaina, mutta tietenkin Tyypillä on tilannetajua ja tulee juuri silloin.

Markku-serkku toivoi jo ihan alussa synttärilahjaa itselleen 4. päivälle ja äijällekin tietenkin olisi tosi hyvä lahja, jos Tyyppi tulisi 11. päivä. 16.4. olisi Jalon nimipäivä ja sepä olisikin jalo päivä syntyä, mutta taitaa olla jo vähän liian kaukana...

Tunnisteet: , , ,

8 Comments:

At 1:03 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kun et eilen postannut blogiisi, minä jo luulin, että teille on tullut lähtö synnärille!
Niin, kuka käykään täällä joka toinen tunti vaanimassa... Nolo.

Komee maha! *Thumbs up*

 
At 1:19 ip., Blogger Hanna Kopra said...

JOoo, tätä tapahtuu. Siis että useat luulee, että ollaan jo Tyypitetty. Mutta eiii... Pitäisi muistaa tässä vaiheessa se, että jos ei vastaa puhelimeen (heti)... tai ei soita heti takaisin... tai ei jaksa/muista blogata, niin moni voi jo luulla, että ollaan lähdetty Kätlärille.

Niin ja ettei soittele kamalan aikaisin etenkään vanhemmilleen (ainakaan kyselläkseen vain "mikä se englantilaisten hattujuhla taas olikaan?"), koska siitä syntyy panikointia.

;)

Joo. Mä kuulun niihin jotka pukeutuu vatsaa korostaviin mm. takkeihin. Ihan vaan, koska se nyt vaan tuntuu menvän jatkuvasti vielä päälle. Ja kun NYT on se maha saatu, niin herran jestas, mitä sitä piilottelemaankaan.

 
At 2:24 ip., Anonymous Anonyymi said...

"Laskettu aika" on kylläkin laskettu, mutta ei oikein tähdätty. Nykyään raskaudet kestää pidempään ja reeeilu enemmistä (mitähän se oli... 80 %?) syntyy lasketun ajan jälkeen. Niin että ei sitä kannata liikaa tuijotella.

Tuijotteluista puheenollen, onpa aivan älyttömän symppis koiruus siinä!

 
At 4:12 ip., Anonymous Anonyymi said...

sellainen syntymäpäivän numerosuora kuin 070407 näyttäisi graafiselta. vaikka elätkin raskaita aikoja, koeta sinnitellä sinne toivoo nimim. first things first.

 
At 10:33 ap., Anonymous Anonyymi said...

Huikean ihana maha!! Ja kaunis on tapettikin taustalla. Oltiin harkitsemassa juuri tuonlaista meidän olohuoneeseen.

Meidän Leo syntyi viikolla 39+1, joka oli tiistai päivä. Oireita ei tullut vasta kuin maanantai-iltana klo 22.00 (heti Näkijän jälken), jolloin alkoi harvat supistukset. Kaikki olivat kovasti kyselleen erilaisten oireiden perään ja jopa neuvolassa ennustettiin, että joudutaan varmaan käynnistämään, kun ei tunnu olevan ollenkaan lähtökuopissa! Musta oli silloin hauska ajatella, että sehän voi syntyä vaikka... nyt! :)

Mutta Meriin viitaten olisi kyllä hauska syntyä sellaisena päivänä kuin 070407. siinä sitä jotain ;) Oma kihlauspäivä (joka tosin huomattiin vasta jälkeenpäin) oli 10.8.01!

 
At 5:01 ip., Blogger äiti 1972 said...

Meirän tyttelin LA oli 17.4. ja syntyi sitten vihrosta viimen 28.04. Supisteli just edellisenä päivänä ensimmäisen kerran kunnolla (ja mä olin vielä silloin,et ohhoh, onpa nää laimeita...) ja sitten se homma etenikin suht´nopeasti. Mut tällä mun tarinalla ei ollut muuta pointtia kuin että been there, done that. Olen hengessä mukana.

 
At 6:56 ap., Blogger Ansku said...

Ihana maha!!
Tiedoksi Tyypille, että 13. päivä ja perjantai on oikein hyvä päivä syntyä.
Lainatakseni edellisen kommentoijan sanoja "been there, done that".
Mulle ois aivan mahtava kunnia, jos mulla ja Tyypillä ois sama synttäripäivä :)

 
At 11:22 ap., Blogger Hanna Kopra said...

JAAA! Että olisi siis muitakin Servo-faneja syntynyt vallan noinkin villinä päivänä. No ei me onneksi olla kauheen taikauskoisia (mitä nyt joku täti pyydettäisiin putsaamaan karmat), joten voi se silloinkin tulla.

Sukulaiset pelkää, että Tyyppi tulee aprillipäivänä. Sekin sopisi tosin hyvin kuvaan. Huumorintajuinen.

Mummoni soitti taas. Kysyi: "Koska sulla on Se aika?". Siis oletuksella, että Se aika on kuten hammaslääkärikäynti. Selitin, että se on ar-vi-o. Mummo pettyi. Ai miten tylsää, ei siis tulekaan huomenna. Ehkäpä. Ja vielä voi tulla päivienkin päästä... Vasta.

070407 olisi kyllä aika hieno päivämäärä. Onhan siis vanhempien maistraattipäivä... 070207, joten sopisi siihenkin. Ja olisi helpompaa muistaa. Ehkä.

Kiitti, kiitti. Vatsakin kiittää! Se on harvoin ollut tosi hieno ja kerrankin se on framilla. :)

Ämerikkään terkkuja!

 

Lähetä kommentti

<< Home