Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

tiistaina, maaliskuuta 20, 2007

Vedenpaisumuksesta

Eilen mietimme SSK-SKK:n toisen jäsenen kanssa (ja kaksi muuta komppasivat), että missä kaikkialla lapsivedet voisivat tulla ja mitä JOS ne tulisivat esim. Stockalla. TAI mitä jos synnytys lähtisi kovalla vauhdilla käyntiin esim. Stockalla?! Saisiko vaikkapa Tyyppi jonkun erikoiskanta-asiakaskortin, JOS syntyi Stockan vessaan?! Onko kukaan synnyttänyt Stockalla?!

Helsingin kaupunki antaa vuoden ensimmäiselle lapselle pesukoneen, Jude (lausutaan: Juuuud) osasi kertoa. Jude on asiantuntijoitunut raskaus- ja synnytysasioissa. Mutta mitä jos on jo tosi hyvä pesukone? No, ainahan sen toisen voisi myydä. Millaisen koneen Helsingin kaupunki muuten antaa? Voisiko sitten taas toisaalta ottaa kuivausrummun, jos on se pesukone jo valmiiksi? Paljon ilmassa olevia kysymyksiä.

Mutta mitä JOS lapsivedet tulevat kovalla humpsauksella?! Ja vaikka siellä Stockalla. Mitäs sitten?! Olisiko henkilökunta henkisesti valmiustilassa? Mitä siinä pitää tehdä? Ottaa yhteys Info-pisteeseen? Koska en minä tiedä. Olenhan toki pyörtynyt kerran Stockalla, mutta olin vintti pimeänä enkä tiedä mistä kaikki vartijat tulivat. Pitääkö jäädä paikoilleen ja huutaa: "Myyjä! MYYJÄ! Neiti hyvä tarvittaisiin moppia ja..."

Tilataanko sitten taksi, ambulanssi vai jäädäänkö Stockalle köpöttelemään ja odottamaan että supistuksia on tullut säännöllisesti 5 minuutin välein kaksi tuntia?! Jos Haikaranpesästäkin sanottiin ettei tarvitse sitten pitää mitään kovaa kiirettä sinne.

No ensiksi varmastikin diskreetisti huikkaisin myyjän, sitten soittaisin Haikaranpesään ja sitten isälle, joka on aivan Stockan välittömässä läheisyydessä töissä. Sitten riippuen mikä olisi "tuomio" Haikiksesta soittaisin Jaakolle ja antaisin ohjeet.

Mutta mitä JOS ja KUN koko alaosa asusta olisi IHAN märkä?! Pitäisi varmasti hankkia jotain kuivaa päälle...

Ai kauhee! Mitä JOS EI olisi Stockalla?! Vaan vaikka matkalla saaristosta mantereelle. Esim. bussissa tai kävellen puolimatkassa. Tai metrossa, keskellä Kulosaarensiltaa. No sitten voisi vain soittaa Metron hätänumeroon. Kuten mummoni tapaa sanoa: "mitä Ne ihmisetkin ajattelee".

Tunnisteet: , ,

6 Comments:

At 7:29 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jos Stockalla tai jossain tuolla Hagiksen rannassa lapsivesi tulisi niin mitäs siinä muuta kuin kävelisit kotiin tai ajaisit taksilla. Voisit riisua takin ja istua sen päälle, ettei taksin istuin kastu. Pyytää ehkä muovikassin mukaan stockalta.

Lapsihan ei lähde siinä samassa tulemaan kuin lapsivesi (toisin kuin elokuvissa).

No, on Linnanmäelläkin synnytetty siinä huoltoportilla... kuulemma. Ja kotiin on moni vauva syntynyt suunnittelemattomasti(kin). Mutta harvinaista se on, ja sinä nyt olet niiiiin pitkään valmistautunut, että on kauhean vaikea kuvitella synnytyksen tulevan jotenkin yllätyksenä :-) Tsemppiä!

 
At 9:18 ip., Anonymous Anonyymi said...

Mun yhden tutun lapsivedet meni Turun Stockan kahvilassa. Mitäs siinä sitten, soitti sairaalaan ja siirtyi kodin kautta sinne. Lapsi syntyi vasta monen, monen tunnin päästä.

 
At 10:29 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Niiin... Eihän se lähde, mutta JOS lähtee?! Kun ei voi olla varma. Vaikka tilastojen mukaanhan tässä mennään. Ehkä.

Eikä omastakaan reagoinnista uskalla mennä varmuuteen. Se kun saattaa yllättää, suuntaan jos toiseenkin.

Mä en enää soita taksia, kun viimeksi joutu soitaa NELJÄ kertaa! Mä soitan iskälle, koska se tulee kuin venäläinen ohjus, ehkä hieman yskien mutta takuuvarmasti ja läpi vaikka graniitin.

 
At 9:57 ap., Anonymous Anonyymi said...

Niin.. mä olen miettinyt.. (YLLÄTTÄEN).. samaa :D siis sen suhteen, että hieman näin tunnollisena ihmisenä mä varmaan pyytäisin itse sen mopin siellä Stockalla ja moppaisin sitä Stockan lattiaa ja lähtisin sen jälkeen vasta työstämään vauvaa ;)

 
At 3:29 ip., Blogger P said...

Tsihiiii! :D Mäkin mietin noita vedenmenoja ennen h-hetkeä. Varsinkin kun mulle oli neuvolassa sanottu että täytyy siinä tilanteessa mennä makaamaan, koskapa vauva ei ollut vielä kiinnittynyt. Ettei napanuora tuuppaisi itseään ulos etummaisena, koskapa sitten loppuis hhhappi. Ja mietin sitten että jos vaikka kävelee kadulla, ja lorahtaa. Niin heittäydynkö vaan siihen lammikkooni ja huudan että poliisi ja palokunta ja ambulanssi?! Onneks ei tarvinnut sitten kummiskaan. Ja ehdottomasti vauveli ansaitsis jonkin hyper-platina-kantis-kortin, jos Stockan vessaan syntyisi.

Peeäs: Nyt sitä saa, nyt sitä saa, kattilan täydeltä synnytyskertomusta. Blogissa. Jos uskallat.

 
At 10:55 ap., Blogger Hanna Kopra said...

No niimpä mäkin. Eilen bussissa ja metrossa mietin miten kauheeta olisi laskea ne vedet sinne ja mitä A) maksaa penkin puhdistus (joudunko osallistumaan) ja B) entäpä metrossa ne vedet jäisi penkille lillumaan.

Mitä piätisi tehdä ja kuka ne siivoaisi ja mistä jotain rättejä ja pitäisikö varautua isolla paperiliinapaketilla (aina laukussa)?! Vai mitä!!

JA SIIS PITÄÄKÖ SILLOIN KÄYDÄ MAKAAMAAN!!? Voi jeeeeeeee… Menee haastavaksi. Kun en mä halua kotiin linnoittautuakaan. Enkä edes voi.

 

Lähetä kommentti

<< Home