Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

perjantaina, marraskuuta 24, 2006

Olipa kerran lehdessä

Noin vuosi sitten, jos sitäkään. Juttu nuoresta naisesta joka meni terveyskeskukseen olikohan selkäkipujen takia. Siellä hän kuuli, että kyse olikin synnytyksestä. Ja 11 minuutin kuluttua naisesta oli tullut äiti.

Melko hurjaa, sanoisin. Ja ilmeisen epätavallista. Ettei tämä äiti ollut huomannut olevansa raskaana. Oli huomannut , että on vähän tullut painoa lisää, mutta ei sanottavasti. Työ fysioterapeuttina (tmv.) oli jatkunut ihan tappiin asti.

Mahtoi olla merkillistä. Ja olla aika pitkälti. Tämä äitihän ei ole oikeutettu äityispäivärahaankaan eikä äityispakkaukseen. Vaikka luulisi, että juuri hän tarvitsisi nopeasti "aloituspakettia".

Ihan vaan koska homma ei mennyt ns. miten pitäisi. Mutta miten usein tällaista edes sattuu? Eli kuinka tavatonta olisi tehdä poikkeava päätös? Ja onko oikein ja oikeudenmukaista rangaista tätä naista, äitiä jättämällä hänet pois myös äityispäivärahan piiristä?

Maanantaina lähtee käyntiin allekirjoittaneella raskausviikko 22, eli ollaan +- puolessa välissä rojektia. Jos oikein pullistelen, niin saan vatsani näyttämään isommalta kuin se onkaan. Nukkumisen kanssa on hakemista, mutta herään usein lähes mahaltani. Siinä uni maistuu ja se tuntuukin hyvältä nukkumisasennolta. On ollut aikoja, jolloin kuukautiset ovat olleet poissa kuvioista, kun on ollut huono yleisvire yhdistettynä stressiin ja mm. univaikeuksiin. Ja sekin on ihan helt normalt, ettei kuukautisia ole muutamiin kuukausiin. Sitä sattuu.

Mietin vain, että eihän sitä aina asiat mene niin kuin "niiden kuuluisi" mennä. Ei kaikki ole niin normia. Kuinka osaamme ymmärtää sellaista mikä ei vastaa kuvamme siitä, miten jonkin kuuluisi olla ja mennä? Olipa kyse sitten mistä vain.

Tunnisteet: , ,