Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Käsittämätöntä

Nyt kun Tyypin korvat ovat jo hyvin paikoillaan, niin on tietenkin syytä entisestään panostaa siihen mitä Tyyppi kuulee. Paljon naurua ja ns. voimakkaitakin ääniä (taputuksia, naurunremakkaa, Mairen haukkumista jne.) sekä tietenkin Vesa-Matti Loiroa.

Noh, Jaakko ajoi CD:eiltä koneelle ja sieltä edelleen iPodskalle Taavi Soininvaaran kirjan Koston komissio. Lukijana Reijo Pesonen. Tarkoitus oli, että iltaisin kuunneltaisiin aina sitten tätä jännittävää tarinaa. Mutta ei voi.

Reijo Pesonen puhuu ja rytmittää puhettaan kovin nopeasti, hektisesti. Ei sitä voi kuunnella, ainakaan illalla. Pitäisi olla joku sulava tahti, lipuva eteneminen ja intonaatio... Voi, se voisi olla kuten Lars Svedbergillä.

Koetin kiltisti kuunnella, mutta ei siitä tullut vain mitään. Lopulta ilmoitin, ettei tätä nyt vaan kuunnella. Koska itse herrrmostun, kun pitää niin kamalasti keskittyä eikä pääse nauttimaan koko tarinasta JA toisekseen Tyyppiä ei opeteta kuuntelemaan moista.

Sovimme, että surauttelen Dan Brownin Enkelit ja demonit -kuunnelman koneelle ja sieltä sitten iPodskalle, koska sen lukee kuitenkin itse Lars Svedberg. Ja minä tein kuten oli sovittua.

Käsittämätöntä on kuitenkin se, ettei ensinnäkään enää illalla koneen iTunesista löytynyt ollenkaan 1. levyä ja useista muista puuttui raita nro 1!? Vaikka kaikki olin nimennyt ja kun nimeää koko CD:n kerralla, niin kuinka yksi raita ei tulisi nimetyksi?! Siltä vain näyttää.

Ai että minua raivostutti ja raivostuttaa. Koska nyt surrauttelen koko 18 levyn kirjakuunnelman uuudelleen kuin Teletappi. Ihan vaan, että onpahan sitten varmasti kaikki eikä mitään vanhoja raitoja sotkemassa.

Epäilin jo itseäni, että raskausdementia on taas iskenyt. Mutta ei. Levyn 1 kun laitoin koneeseen, iTunes muisti sen levyksi 1 ja kaikki muutkin tiedot olivat oikein...

Pääasia on, että kuunnelma saadaan käyttöön ja Tyyppi vihdoin pääsee tottumaan setä Svedbergin ääneen. Sitten Tyypille voidaan hankkia kaikki setä Svedbergin lukemat kuunnelmat ja miten mukavaa niitä on sitten kuunnella.

Kuva: täältä

Tunnisteet: , ,

2 Comments:

At 2:39 ip., Anonymous Anonyymi said...

Oi Lars Svedberg on ihana lukija. Myös Sara Paavola (lukenut ainakin Aurinkomyrskyn) on hyvä, mutta ei tietenkään Svedbergin veroinen. Harmi, että suurin osa on vielä ainoastaan kasetteina saatavilla.

 
At 3:55 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Niin on! Lars Svedberg on aivan omaa luokkaansa! Ihana ääni.

 

Lähetä kommentti

<< Home