Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

maanantaina, tammikuuta 15, 2007

Än, yy, tee, NYT!

...Ei vaan nyt!

Mietin, että sitä aina on luontevasti puhuttu skenaartioista "sitten kun MULLA on lapsia...", mutta NYT kun asia alkaa konkretisoitumaan, on vähän puissa.

Välillä en vieläkään muista edes, että Tyyppi on ihan aikuisten oikeasti tulossa. Saatan hämääntyä, kun joku asiasta yllättäen kyselee tai ottaa puheeksi. Niin...

Minua naurattaa aina vähän (koska tämä on niin paranormaalia), kun esim. pakotan Jaakkoa ottamaan kontaktia: "Puhu nyt Tyypille! Puhu, sun pitäää pu-hu-a, että se tottuu sun ääneen. Ei se mitään kuule, kun huutelet keittiöstä!!". Jaakolla on myös hyvä lauluääni, mutta... Vau!-kirjassa sanotaan viikon 29. kohdalla: "--Jos sinulla ei ole lauluääntä tai ET halua laulaa vatsalle, koska pelkäät tulevasi naurunalaiseksi, tee se silloin kun ketään ei ole näkemässä". Siis ...joo-o. Hyvä neuvo, mutta mustahan ei päästä mihinkään. Ja mä saattaisin nauraa, mutta siis sillai hyvästi, en pahalla.

Mietin, että Tyyppi voisi tulla jo siis nyt, että tulisi jo (vähänkö se oli jännää ja kaikkea)! En malttaisi tavallaan odottaa, kuten en pienenä synttäreitänikään enää tässä vaiheessa. Sitten tulee se sama olo kuin saunaosaston uima-altaaseen (kylmää vettä) menemisessä. Alkaa hannaaminen. Tulis, eikun EI! Ei tulis vaikka ollenkaan! Olen kuin isäni, joka ei osaa päättää ottaako sitä kahvia vaiko ei. Eipäs-juupas, eipäs-juupas! Ei, Juu, vaarinhousut!

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At 9:34 ip., Anonymous Anonyymi said...

Miehelläni (ei tosin minullakaan) ei ole pätkääkään lauluääntä. Valitsimme kuitenkin yhden laulelman yhteisesti vauvalle laulettavaksi (vatsan läpi). Noin 10 ekaa kertaa nauroin hytkyen kun mies lauloi mun vatsalle. Mies vaan epävireisesti jatkoi laulunsa loppuun. Biisimme on aika vakavahenkinen virsi ja todennäköisesti vauvallamme on loppuelämänsä joko virsitrauma tai luulee virsien olevan luterilaisessa perinteessa reippaita rallatuksia (mikä ei olisi lainkaan pahasta). Miehen traumoista en jaksa enää välittää, mutta nauru on tottumuksen mukana hiukan laantunut. Olen antanut luvan nauraa mun lauluviritelmille, mutta ilmeisesti ne vain enemmän itkettää. Meidän vauvan musiikkikasvatus alkoi jo sikiöaikana vaikkakin hyvin kierosti, mutta alkoi kuitenkin. Vauva tunnistaa vanhempansa jatkossa aina epävireisistä virsistä. Onnekas lapsi.

 

Lähetä kommentti

<< Home