Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

perjantaina, tammikuuta 12, 2007

Vaalivauva

Minä olen ruotija. Aina ollut ja varmasti aina tulen olemaan. Minulla on usein kylmänkin ...pessimistinen kuva elämästä ja mm. tulevaisuudesta. Siis en minä ole sellainen pessimisti, että näkisin kaikessa vain huonoa, synkkänä, menetettynä ja olisin valmiiksimenettänyt toivoni.

Mutta en edes halua elää kuplassa minne ei maailman pahuus ja ikävätkin asiat mahtuisi. Sillä minä uskon siihen, että kun asiat tiedostaa, niihin voi varautua.

Plus olen katsonut liikaa Star Trekiä ja kaikki Matrixitkin (muunmuassa). Uskon ilmastonmuutokseen ja mm. siihen, että jokainen voi asioihin osaltaan vaikuttaa. Suuntaan jos toiseenkin.

Olen myös liikaa ollut tekemisissä Pajamäen Oskun kanssa. Siis hyvässä. Eikä Osku ole ensimmäisenä kaikkia skenaarioita edes esittänyt. Väestömme ikäjakauman kallistumisesta on puhuttu aika pitkään jo. Ei kenties niin näkyvästi kuin (yllätys yllätys) vaalien alla.

Matti Vanhanen usutti nuoria naisia lisääntymään jo aikapäiviä sitten, koska syntyvyys oli pahassa laskussa ja kansan ikäjakauma vinoutumassa. Samaan aikaan itsekin olin jo jonkin aikaa (vuosia) ollut työelämässä ja saanut nuorena naisena... kokea työelämän ilot ja... no sanotaan vaikka haasteet, nuorena naisena. Ja todeta mm, ettei se työn ja perheen yhteensovittaminen nyt niin kovin helpoksi ole tehty.

Nyt kun olen raskaana ja kolmekympin tienoilla olen alkanut pitämään meidän teineinä lanseeraamaa "vanhempiemme kimppakämppää" hyvänä ideana. Koska kuitenkin mennään siihen, ettei vanhuksillekaan riitä varoja ja minähän en vanhempiani mihinkään laitokseen halua, sidottuna sänkyyn. Eikä Jaakko ihan näe, että meidän molempien vanhempia (jos edes toisen) asumassa meidän seinän takana. Jännä.

Sitten pitäisi huolehtia Vesa Kanniaisen sanoin:"Vanhojen ikäluokkien oikeus vanhuuden turvaan perustuu siihen investointiin, jonka he tekivät, jotta Pajamäen sukupolvi voisi tuottaa vuotuisen BKT:n" , eli vanhustenhoidon lisäksi omista BKT:stä, lapsistamme, työssä jaksamisesta ja ties mistä.

Moni sanoo, että on yli 50-vuotiaiden oikeus käyttää heidän sukupolvellensa langennutta demokraattista valtaa, eli mm. äänestää oman sukupolvensa edustajia enemmistön eduskuntaan (ajamaan heidän ikäpolvensa asioita). Totta. Mutta jos käytännössä valta ja vastuu on kuitenkin työssäkäyvillä ja nuoremmilla, niin...

Kyllähän minusta tuhva ja muama ovat demokratiassa oikeutettuja kaikkeen hyvään ja inhimilliseen kohteluun, mutta sitä samaa kohtelua pitää sitten riittää lapsille, nuorille kuin työikäisillekin.

Yöllä heräsin miettimään mm. sitä, että mitä jos en pääsekään äänestämään. Vaikka siis tietenkin pääsen. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä. Syntyipä Tyyppi ennakkoäänestyksen aikan, niin onhan sitten vielä varsinainen äänestyspäivä ja toisin päin. Jos kerkeän ennakkoäänestämään, niin Tyyppi saa tulla vaikka varsinaisena äänestyspäivänä. Silti tämä asia jännittää minua ...ihan kamalasti.

Tunnisteet: ,

2 Comments:

At 11:54 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mitkä vaalit nyt on tulossa? Synnyttelen todennäköisesti maaliskuun alussa ja tuo huoli ei paina minua. Pitäisiköhän ottaa uusi stressin aihe jos vaikka osuu vaalipäivään minullakin? Miehen kanssa on sovittu, että katsoo palaverissakin kännyä jo noin viikkoa ennen laskettua aikaa ja jos soitan agresiivisesti kaksi kertaa peräkkäin alkaa vastata. On myös sovittu, etten käytä kahden soiton merkkiä mihinkään muuhun kuin todelliseen lähtöön. Synnytyksen käynnistymisestä ja suppareiden alkamisesta ilmoitan tekstarilla. Saattaa silloin hyvinkin ehtiä vielä tuntitolkulla tekemään töitä.

 
At 11:59 ap., Blogger Hanna Kopra said...

Siis eduskuntavaalit, tosin vasta maaliskuun loppupuolella.

 

Lähetä kommentti

<< Home