Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Nukkumapaikka

Tämä höperöittää minut. Missä Tyyppi nukkuu? Siis saisimme äippälaatikon Jaakon veljenpojalta Reziltä, mutta ...Maire kun rRrakastaa vauvojen kuolaamia ja ...muutoin hajustamia paikkoja, niin siitähän ei tulisi mitään, että olisi joku laatikko esim. lattiatasolla minne Maire pääsee. Ainakaan sänkysänky. Viltit ja muut vielä menee...

Minusta sellainen rottinkinen ensisänky olisi kamalan hyvä [lue: ihana], jos siihen saisi vielä pyörät alle. Koska minulla oli sellainen ja äidistä se oikein loistava ja näpsä ratkaisu. Nooooo... Sokevan käsityönä tekemä maksaa kolmisensataa (uuten tietty) ja itse en siitä mallista kovasti edes pidä (turhamaisuutta).

Huutonetissä on sitten jonkin verran tarjolla, mutta... En tiedä. Metsästäminen netissä ja kirppareilla on niin... rankkaa. Tietenkin se sitten palkitseekin. Itse olen enemmän kirpparikiertäjä. Huutonetin plärääminen on myös aika työlästä, kiitos huonon käyttöalustan tai miksi niitä kutsutaan.

Äiti katselee netistä erilaisia sänkyvaihtoehtoja Tyypille ensimmäisiä kuukausia silmällä pitäen. Isälle, siis tuhvalle jos aiheen ottaa esille, niin sieltä voi tulla vaikka Morticia-kaupasta... Mikä olisi varmasti tosi rok... ja voisi siis joo sopia jopa meidän makuuhuoneeseen. Se on aika graafinen ja kitchi samalla.

Rottinkinen koppaensisänky olisi myös "steinerpedagogisesti" hyvä ja siihen istuisi luontevimmin myös nk. kehtosilkit, jotka luovat mm. pehmeän laskun kohdusta ulkoiseen maailmaan.

Toissa yönä sain loistavan idean, tosin muistan siitä vain puolet. Jos kasaisimme pinnasängyn ja hankkisimme siihen vauvanriippumaton, eli sitoisimme sen päistä kiinni, niin Tyyppi voisi kölliä siinä aina kun teemme koneella töitä ja makkarissa... sitähän minä en muista.

No äiti on nyt sitä mieltä, että olisi hyvä hankkia matkoja, picnicejä ja vierailuja varten Samsoniten Baby Travel -taittosänky. No ihan hyvä idea. Kun varsinkin tuo isompi malli menisi aika pitkään ja siinä olisi tuo hyttyssuojaominaisuus. Vaihtoehtoja alkaa olla tässäkin liian paljon.

Se rottinkisänky olisi ehkä ihquin. Jos joku tietää missä niitä on tai olisi, niin vinkit otetaan erimielellään vastaan.

Edit: Niin ja sitten olisi siis tällainenkin vaihtoehto. Olin tätä jo joskus katsellutkin, mutta... Voih. Vähän kallis (siis yhdet Dieselin keskivertofarkut toisin sanoen). Kallis, mutta aikas hieno.

Tämä on ihan järkyttävää! Ja Argus on oikeassa kuten isäni myös aina on sanoessaan "kallein hankintani on ollut tuo tyttö!".

Pitäisi päättää, että Tyyppi saa 2–3 kaveria, niin voisi perustella [lue: huijata] itselleen, että ostos olisi järkevä.

Tunnisteet: , ,

3 Comments:

At 8:50 ip., Anonymous Anonyymi said...

Voihan se ollakin, että tuossa erittäin ihqussa Leander-kehdossa tyypi nukkuisi oikein makoisasti. Mutta mutta...voipi myös olla, että parhaimmat nokoset hän vetelee isin ja äidin keskellä, NIITTEN sängyssä, jolloin leander jää ihan yksinäisesti yössä keinumaan. Eritoten pienet vastasyntyneet, ad kuka mihinkin asti, viihtyvät yleensä parhaiten mahdollisimman liki vanhempaansa. Mutta tämäkin on niin makuasia, siis se nukuttaakko vieressä vai ei, että jokaisella perheellä on siihen oma oikea ratkaisunsa. Toiset vauvat eivät vaan suostu nukkumaan muualla. Viksuja kun ovat! Ja se on kyllä sitten ihan höpönlöpöä, kun sanotaan, että "ei sitten kannata opettaa vieressä nukkumaan". Toisille sitä ei tarvi laisinkaan opettaa, se on niissä jo ihan synnynnäisesti! Tarve olla päivin ja öin liki.Mutta kehtomainen sänky on kyllä ihan ykkönen. Ruohonjuuresta löytyy myös sellainen, kattoon kiinnitettävää mallia. Niitä koukkujahan voisi sitten kiinnitellä ympäri asuntoa niin, että käsi yltää kehtoa keinuttamaan vaikka vessanpytyltä...

 
At 11:10 ap., Anonymous Anonyymi said...

Sen verran täytyy 7kk kokemuksen siivittämänä sanoa, että jos, mikäli, toivottavasti aiot imettää ja se vielä luonaa (kannattaa opiskella imetystietoutta, on varautuneempi kaikkiin imetyksen ominaisjuttuihin, imetystukilistalta vaikkapa), niin yösyötöt sujuvat ehdottoman helposti, kun vauva uinuu äidin vieressä. Siinä vaan yöpaitaa raottaa, vauva tisulle ja se oli niinku siinä. Ihan eri asia, ku nousta ylös imettämään, saati, että pitää raahustaa keittiöön ja odotella korvikkeen lämpeämistä kattilassa. Suosittelen imetystä. Meil on vauva säästyny meidän aikuisten sairastamilta flunssilta ja vatsataudeilta sen ansiosta myös.

 
At 7:28 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Kyllähän meillä Tyyppi välissä mammii. Olenhan hokannut, että meidän (siis minunminun) perheessä oli perhepeti ennen kuin siitä missään vielä puhuttiin perhepetinä...

Mutta joku omakin punkka Tyypille pitänee hankkia, alkuun. Vaikka kantoliina on ja sylejä tarjolla stiletisti ihan kyllästymiseen asti, niin joku omien hajujen täyttämä paikka missä rauhottua.

Kun on tuo Mairekin ja Mairella tapana antaa kyytiä kavereilleen (leluilleen), niin Tyypin on hyvä olla välillä vähän omassa rauhassaan.

Jotain yöllisiä kohtaamisia hieman helpottavaa makuupaikka ratkaisua olen meittinyt. Ja en tod ole niin reipas enkä moterni, että alkaisin verukkeiden kanssa läträämään, kunhan omat hinkit vain pysyvät toimintakykyisinä. Sen aika meille näyttää...

 

Lähetä kommentti

<< Home