Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

torstaina, helmikuuta 08, 2007

Älä runno rakkoa!

Virtsarakko (vesica urinaria) on eräs arkea rytmittävistä elimistä. Siis niistä, jotka itse huomioimme ja jonka edessä tietoisesti joudumme taipumaan. Sydän lyököön keskenänsä, harva joutuu sen suhteen vaivaantumaan erikseen.

Pienenä minulla oli muutamana talvena virtsarakontulehdus (kystiitti). Se oli ikävää, mutta onneksi niistä päästiin. Kuten kaikki voivat varmasti todeta miellyttävä WC-, eli Water Closet -kokemus on aina miellyttävä WC-kokemus ja hakkaa mennen tullen epämiellyttävät WC-kokemukset. Epäsiisti WC on yksi ikävimmistä asioista ja monille tuottaa henkistä ahdistusta käydä kovin julkisissa ja huonosti hoidetuissa WC-tiloissa... asioillaan.

Kun on raskaana, niin kieltämättä WC rytmittää tekemisiä paljonkin enemmän kuin vaikkapa vuosi sitten samaan aikaan. Kaupungilla ollessa mietin missä on seuraava WC tai missä voisi olla lähin WC. Reitin tavallaan hiukan rakentaakin sen mukaan.

Jos vaikkapa tarvitsee kyyristellä, kumarrellan, käydä kyykyssä tai muuta vastaava voi yllättäen joutua toteamaan, että olisi taas hyvä tietää missä lähin tualett sijaitsee. Kenties nk. hätä ei olekaan todellinen eikä ylitsepursuava, mutta hyvin pitkälti se siltä tuntuu.

Näin siis olen todennut:

Kampin kauppakeskuksen katutasossa WC maksaa EURON! Se on minusta hävytön hinta. Hävytön! Seuraavissa kerroksissa on käsittääkseni ilmaiset WC-tilat ja varsin siistit.

Stockmannilla WC-tiloja on useassa kerroksessa. Lähin maata taitaa olla kolmannessa kerroksessa. Varsin siistit nekin tilat.

Akateemisessa kirjakaupassa WC on toisessa kerroksessa, ovelasti äityis- & vanhemmuuskirjojen välittömässä läheisyydessä. Mutta tilat ovat sangen... ahtaat. Varsinkin talvivaattesillaan kannattaa kuoriutua päällimmäisistä jo ennen WC-tiloihin astumista.

Sokos keskusta on muutenkin minusta jotenkin sokkeloinen ja nyt remontin keskellä vielä kaoottinen. Olikohan 3. kerroksessa WC-tilat, joita voisi kuvailla myöskin oikein ahtaiksi. Sillä nk. odotusjonotustilaa ei oikein ole, ei edes siinä käytävässä.

Sokos Hakaniemi on kaikessa suhteessa oma lukunsa. Mutta WC-tilat hakkaavat jo kaikessa rupuisuuden. WC toimii joko olikohan 50 sentin kolikolla TAI kassoilta saatavilla poleteilla. Tosin kannattaa kokeilla sitä oven kahvaa, sillä se saattaa olla risa ja siis valmiiksi auki. Ei siellä sentään vielä ole haissut, mutta ei voi tietää, jos kärsiikin vaikka nuhasta ja kyseinen aisti ei vain toimikaan. Onneksi.

Viime aikoina en olekaan muualla käyttänyt tuiki olennaisia WC-palveluita. Tai siis tietenkin olen, herran jestas, mutta siis muutoin olen asioinut kahviloiden ja ravintoloiden tualettitiloissa. Kosmoksessa muuten laulavat linnut ja Basessa haisee pinttynyt tupakki.

Kuva: täältä

Tunnisteet:

3 Comments:

At 12:01 ip., Anonymous Anonyymi said...

huhhhh.

mä oon aina ajatellut, että omat parhaat vessavinkit kannattaa pitää omana tietonaan ruuhkien välttämiseksi :D
niin, että sit kun on pakko mennä, siis ihanihanpakko, niin kaikki muut kaupungin eukot ei seiso MUN (tai sun) lempiyleisenvessan jonossa.

 
At 6:19 ip., Anonymous Anonyymi said...

Stockan kellarissa, siellä syöttölöitten takana on vessa, johon ryntääminen sujuu kätevästi kellon alta - liukuportaita.

Sokkarilla kannattaa mennä kahvion (mäkkärin yläpuolella) vessaan, mutta siellä haisee odottajalle aika haasteelliselta. Sokkarin Memphiksen vessa on hitusen siistimpi.

Tää on tärkeetä - ja vielä tärkemmäksi tulee kun muksun kanssa liikutaan. Kannattaa siis jo katsoa "sillä silmällä"...

 
At 9:23 ap., Blogger Hanna Kopra said...

Onko Stockan kellarikerroksessa vielä veskit? Se niiden remontti ja kaikki muutokset ovat sekoittaneet mua ihan täysin. En ole siis enää uskaltanutkaan ajatella meneväni vessahädässä kellarikerrokseen.

Niin Jooooo! Siis siellä Weinsissähän on joo se vessa. Se on jotenkin outo. Viimeksi jätin käymättä siellä, kun vartiohenkilöstö ravasi eessuntaas siellä, niin ajattelin, että parempi...

WC-kokemukset pitää jakaa just siks, koska se on niiiiiin huipputärkeetä ja voi pelastaa monta hetkeä.

 

Lähetä kommentti

<< Home