Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

tiistaina, helmikuuta 06, 2007

rv 32+4

Joka ikinen viikko sama juttu. Mä olen aivan sekaisin raskausviikoistani. Ja siis tavallaanhan se on allekirjoittaneelle ihan sama, mutta sitä kaikki kysyy ja aina joudun sitä miettimään. Ehkä pitäisi aina vain ruveta katsomaan kalenterista, niin säästyisi siltäkin ajattelulta. Nyt mennään siis raskausviikon 33 ...keskiväliä. Uusi, eli 34., rv alkaa perjantaipäivän puolella.

No tänään oli taas neuvola. Myöhästyin (vaikka yllättävän sutjakkaasti n. 7 minuutissa olin jo hilautunut terveysasemalle), kun viikkasin vaippaimuja vaikka sille varatun ajan puhuin puhelimessa huolestuneen Raya-äidin kanssa Jonnan mahdollisesta lavantautitartunnasta... Jonna on Balilla.

Ei mitään uutta vatsarintamalla. Kaikki testaukset ja mittaukset kuten kuuluu ja Tyyppi käänteli kylkeään, kun sydänääniä kuunneltiin. Kohdunpohjan korkeus 30... olisiko senttiä ja ...tuosta painon muutos/viikko -kohdasta en ota tolkkua. Osaan laskea kiloissa ja grammoissa mielestäni kyllä, mutta tuota viereistä saraketta en voi sanoa hallitsevani. Jos kiloissa painoa on tullut kilo lisää, niin miksi vieressä seisoo 500? Yhteensä ensimmäisestä mittauksesta painoa on tullut lisää (miinuslaskua hyväksi käyttäen) 4,4 kiloa, mutta siis minun laskukaavallani.

Kenties kahdenviikon päästä voisin muistaa kysyä vaikka nyt tästä, että miten luen itse äityiskorttia. Jos muistaa. Ei kaikkea voi muistaa.

Nyt hän värjää kuontalonsa ja kulmakarvansa. Tosin hiukset londataan (värisävyllä Helsinki) ja kulmat vedetään tramaattisesti... ruskealla. Ettei kukaan vain kuvittele mitään muuta. Niin, kun musta on tullut Annan sanoin sniiduilija, eli pihi. Torstaina tein saunassa ihan itse jalkahoidonkin... Hei, pian perheellisen pitää opetella uusia taitoja. Kuten sniiduilu.

Tunnisteet: ,

5 Comments:

At 9:56 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kilojen vieressä olevan painosarake (kuten esim. se 500g) tarkoittaa painon nousua yhdessä viikossa edellisestä mittauksesta laskettuna. Ei siis alusta alkaen vaan ed. neuvolamittauksesta.

 
At 10:37 ip., Anonymous Anonyymi said...

Anonyymi kertoili samaa, jota itse aioin kertoa. Mulla oli viimeksi neuvolassa tullut siihen +550g joka on hitusen liikaa... Aiemmin on ollut miinusmerkkisiä nuo painonmuutokset.

 
At 8:19 ap., Blogger Hanna Kopra said...

Niimpä niin. Ajattelinkin, että ei se joulu vaan synttärit ja Runeberginpäivä...

Kun ei oikeasti tarvitse syödä kahden edestä, niin parempi vain pitäytyä ruisleivässä ja heveissä.

 
At 4:25 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jonkun toisen blogiin olen taman kommentin laittanut aiemminkin, mutta laitanpa sen tannekin! Nimittain taalla (Lontoossa) eivat punnitse enaa neuvolassa raskaana ollessa. Taalla sanovat etta se aiheuttaa liikaa lihoamisenesto-painetta tuleville aideille johtaen liian niukkaan ruokavalioon ja siten liian vahaiseen ravintoon vauvalle.

 
At 5:42 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Niin… Totta tuokin. Ei saisi alkaa ainakaan millekään laihikselle. Mutta ei sitä kahden edestä nyt tarvitse syödä, kun sikiöt on niin pieni ruokaisia...

 

Lähetä kommentti

<< Home