Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

tiistaina, helmikuuta 20, 2007

Mieskätilö

Serkkuni on Kätilöopistolla työharjoittelussa ja yritimme selvittää, että kukas nyt olikaan tämä mieskätilö, jonka tapasin tänään ja kenen kanssa tein synnytyssuunnitelman. Ei me nyt päästy oikein kovin pitkälle. Kun niitä on ehkä edelleen Kätlärillä yli kaksi (ellei juuri se kolmas ole lähtenyt ratikkakuskiksi). Mutta siis Haikaranpesässä se kuitenkin oli. Tämä mieskätilö.

Eräs mottoni jo lapsesta on ollut: "Täsmällisyys on kuninkaitten kohteliaisuus", jonka Kaasua, komisario Palmussa lausui taiteilija Kurt Kuurna. Eli minusta on miellyttävämpää olla vähän ajoissa kuin hilkulla, saati myöhässä. Ja tässä kohtaa on yksi raskauden tuoma rasitus. Aika häviää kuin pieru Saharaan raskauden, varsinkin, lopussa. Ihan sama alanko tekemään lähtöä vaikka heti herättyäni, niin takuulla olen myöhässä.

Aivan kuten tänään.

10.15 piti olla Kätilöopistolla. Joten kello 8.00 aloin jo valmistelemaan itseäni. No bussit menivät peräperää nenäni ohi ja totesin, etten kerkeä enää julkisilla perille. Tai ainakin myöhästyn. Päätin kävellä parin pysäkin päähän, mistä menee useampi linjuri. Ei niitä näkynyt eikä kuulunut. Päätin ottaa taksin.

Hyvä. Tolppahan on siinä ihan vieressä. Soitin taksikeskukseen ja pyysin pirssiä. Kun kohteliaasti ja toivorikkaana odottelin kyytiä, kaikki bussitkin tulivat ja myös menivät. Kun soitin taksikeskukseen neljännen (4.!) kerran ja olin seisonut tolpalla jo lähes puolituntia, alkoi olla hemmo suhteellisen tiukalla.

Ihan vaan tiedoksi. Taksia ei voi tilata tolpalle. Kuskit eivät kuulemma myöskään mielellään ota tilausta ihan tolpan viereen... Eli jos asuisi vaikka tolpan välittömässä läheisyydessä, niin kotiovelle ei tultaisi. Mahdoinkohan ymmärtää oikein. IHAN SAMA.

Olin niin rivona että, kun sikaniska ja räkää rökivä ukon rahjus sai Nissaninsa vihdoin paikalle, en voinut puhua koko kyydin aikana mitään. Eihän se (ehkä) ollut ko. kuskin syy, että sain odottaa suharia niinkin pitkän ajan (keskellä päivää), mutta päätin etten vedä pp:eitä tässä ja nyt. Eli periaatepultteja.

Onneksi myöhästyin vain nelisen minuttia. Ja onneksi mieskätilö oli joviaali kaveri ja kaikin puolin mukava sekä rento. En pahastuisi vaikka hoitaisi synnytyksen. Kun olen kerran juuri hälle asiani kertonut ja sanonut, että "ehkä olen ihan diskreetti... tai siis mistä sitä voi tietää olenko ihan kauhea synnytyksessä--", niin olisihan se ihan jees että olisi se sama kätilö.Unohdin muuten sanoa siitä, etten voi sietää lässytystä. Noh. Jos joku lässyttää, niin sitten sekin varmasti tulee tietoisuuteen. Mutten usko, että se mieskätilö ainakaan lässyttäisi.

Muutenkin mietin, että jos joku (tässä tapauksessa mies ja kätilö) tekee jotain mihin on motivaatio ja vielä alalla, jossa on nk. vähemmistöä niin ehkä hän on ihan tosissaan tekemässä sitä mitä tekee. Etteikö siis esim. serkkunikin olisi, mutta luulenpa että jonkin verran asenteita kohtaavat esimerkiksi mieskätilöt.

Mutta siis synnytyksessä mennään muutenkin suhteellisen intiimeille sektoreille, että minulle ainakin pääasia on, että hommasta selviää hengissä ja suhteellisen kivuttomasti sekä helposti. Että siinä on mukana asiantuntevat ja luotettavat tekijät. Se ovatko miehiä tai naisia on jo toissijaista. Kunhan ei lässytetä.

Tunnisteet: ,

5 Comments:

At 8:23 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hitto noita takseja, on kokemusta melkein samasta ilmiöstä.
Eivät myöskään tule mihinkään, minne et osaa sanoa osoitetta, tyyliin: "Kurvin Valintatalon pihalle".

Mutta se kätilö on muistaakseni joku Mikko. Soita Harakkaan ja kysy. Tai käy kurkkaamassa osaston aulassa olevasta kuvataulusta. Siellä on kaikkien nimet ja kuvat.

 
At 9:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Joo, joku Mikko se taisi olla. Serkku vaan ei tiennyt... Mä katsoin sen taulunkin läpi, mutta siinä kuvassa se Mikko näytti ihan eriltä kuin livenä. Kuvat on aina niin photoja.

- hna

 
At 11:33 ap., Blogger P said...

Kurvissa on muuten jo pitemmän aikaa ollut S-market eikä valintatalo. ;)

Joo, mäkään en muistanut sanoa siellä synnytyskeskustelussa että mulle ei sitten lässytetä. Mut ehkäpä sen ehtii sanoa vielä. En sanonut muitakaan asioita mitä piti (kuten että "pitäkää sitten huolta siitä ettei se vauva kuole"), kun aloin aatella että ehkäpä se on selvä asia, että sitä ne siellä yrittävät. Pitää ihmisiä hengissä.

 
At 9:06 ap., Anonymous Anonyymi said...

Juu, Valintatalon taksitilaus onkin kokemus vuodelta 2002. Silloin taisi olla vielä HOK:n ja Elannon fuusio tekemättä :)

 
At 9:23 ap., Blogger Hanna Kopra said...

5. polven elantolaisena ja vuoden 1985 Elannon vaalityttönä vastustan fuusiossa sitä ettei seuraavaan YB-korttiin saa enää Elannon mehiläislogoa!

Nimittäin tosi tzadilaisuus mitataan elannonjäsenyyssukupolvissa!

 

Lähetä kommentti

<< Home