Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

perjantaina, maaliskuuta 16, 2007

Jatsia

Eilen jaksoin jopa ajatella, että puolikymmnen jälkeen olisi jotain kodin ulkopuolista ohjelmaa. Oikein mantereen puolella. Enkä edes tiennyt, että mitä. Siis että jazzia, mutta millaista jazzia. Hyvää vaiko jotain taidelirutus...peetä.

Time Barissa oli Marzi Nyman, Arttu Takalo ja Jaska Lukkarinen sekä näimme vierailevana tähtenä saksofonin historiasta valoittaneen musiikkipiirien kehonrakentajan. Kuivahuumori on usein kaikista parasta.

Onneksi pääsin istumaan nahkatuoleille. Siinäkin meinasi olo käydä välillä tukalaksi, vaikka valua pystyi kuitenkin enemmän kuin esim. jakkaratöttöröpalleilla.

Time Bar, Aikatalossa (siis se talo missä on leffateatteri Bristol) on savuton, pieni ja ihan tosi jees. En tiedä kuulunko hoteimpaan kohderyhmään, kun kiellettyihin juomiin kuuluvat solisoli ja kivennäisvedetkin, että noin mikä on kraanaveden kate?!

Jaakko oli erityisen tyytyväinen, että Tyypin hetkeen viimeinen livekeikka oli näin hyvää musiikkia. Kun saattaa mennä hetki, kuukausia ettei Tyyppi saa livenä kuulla kuin Mairen Larin Paraske -tuotantoa...

Mietin keikan aikana ja juotuani yhden kielletyn solisolin, yhden kivennäisveden ja laseja kraanavettä, että:

- Vibrafoni on tosi villivehje. Koulun musiikintunneilla en koskaan osannut muodostaa sillä mitään tolkullista, mutta fiilistelyyn se oli paras.

- Tyypille voisi hankkia alkuun ksylofonin. Vai myös rummut?!

- Mitä jos multa tuleekin NYT täällä lapsivedet?!

Arttu Takalo, mies jonka minäkin muistan kymmenen vuoden takaa Ateljee baarista (kyllä olen hengaillut Sibis yms. musikaalisesti lahjakkaiden kantakuppilassa), huitoo vibristä aivan tolkuttoman hyvin. Mutta siis kokoonpano oli kyllä ihan timanttisen tiukka. Minä en ole hyvä rytmisoittimissa. Siksi rumpuosuudetkin olivat vaan ihan kamalan mykistäviä.

Tyyppiä ei tuntunut häiritsevän. Välillä sitä vähän ilmeisesti venyteltiin ja otettiin parempi kuunteluasento ja yhdessä vaiheessa tuntui jotain ...ehkä vain sattumalta se tuntui kuin Tyyppi naputtaisi jalalla tahtia.

Mutta puolenyön aikaan kurpitsa vaunut alkoivat polttaa alla. Oli päästävä kotiin. Nyt pitänee hankkia vain jostain jotenkin eilisen oloista musiikkituotantoa. Kun kerran Tyyppi oli keikallakin. Ja tuntui pitävän. Mielummin meidän tuleva perhe kuuntelee sitä kuin Fröbelipalikoita, saati Mikko Alataloa.

Kuvat: täältä, täältä ja täältä

Tunnisteet: ,

4 Comments:

At 7:52 ip., Blogger äiti 1972 said...

Esikoiseni Kisu vietti sikiöaikanaan Robertos Williamsin keikalla herkkiä hetkiä. Robertos kuuluu myös nykyään maultaan valistuneen 2v:n suosikkeihin. Ja Euroviisut kautta aikojen. Mutta onhan meillä kuunneltu muutakin, mutta EI Fröbeleitä EIKÄ sitä saatanallista Ti-ti-nalle-eukkoa.

 
At 7:57 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Ti-ti-nalle on IHAN KAMMO kamaa! Se on aikojen alussa jo herättänyt aggressioita ärsyttävyydellään.

 
At 11:56 ap., Blogger Norppa said...

Musta tuntuu että tyypillä on nyt hohdokas tulevaisuus edessä musiikin parissa. Jei-lei Lukkarinen on kuitenkin suomen lahja etnomusiikille, ja paikallahan ei ollut yhtään suomalaista huonoa muusikkoa. Ei lavalla, eikä yleisössä.

 
At 7:15 ip., Blogger Hanna Kopra said...

Jei-Leille voit sanoa, että Tyyppi taisi tykätä, kun ehkä siis jalallaan taputti tahdissa. Ei ainakaan ...protestoinut.

Joo, mäkin osaan arvostaa hyvää. Huonon mäkin tunnistan. Sentään jotain korvaa mullakin.

 

Lähetä kommentti

<< Home