Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

tiistaina, maaliskuuta 20, 2007

Neuvola rv 38+3

Eilen ihan aamusta menimme pitkästä aikaa yhdessä Jaakon kanssa neuvolaan. Siis ihan muuten vain, että Jaakkokin kuulisi Tyypin sydänäänet. Koska se voisi olla Jaakosta mukavaa, ajattelin. Niimpä pakotin miehen mukaan.

Eipä siellä mitään ihmeellistä. Turvotus jatkuu (kuten kuulemma joillain, etenkin näin loppumetreillä), verenpaineet hyvät 119/78 ja hemoglobiinikin 143. Jaakko kyseli kauanko Tyyppi on sitten neuvolan piirissä ja kuinka usein siellä käydään ja minä siitä että raskaus menee yli arvioidun lasketun ajan.

Ensinnäkin yli jos menee niin lasketusta ajasta 12 päivän päähän varataan poliklikka-aika, eikä sekään tarkoita, että synnytys käynnistettäisiin. Jos kaikki on ok (äidin arvot jne.) eikä vauva ole jättiläinen, niin ei ole edes mitään syytä. Mutta sitä en muista milloin se sitten käynnistettäisiin. Jos sinne asti mennään, niin eiköhän sekin selviä.

Saaristossakin ensimmäisenä on neuvolan kotikäynti. Eihän sinne meiltä mikään matka ole, mutta varmasti osataan arvostaa tuotakin käytäntöä. Sitten oli jotenkin niitä neuvolassa juoksuja (kerran viikossa?) ja 6. viikolla lääkärin tarkastus. Sitten kuukausittain ja 6. kuukauden jälkeen kait kahden kuukauden välein ja sitten 1,5 vuoden jälkeen aina synttäritarkastukset. Aina kouluikään asti. KAI. Kyllä nuokin selvinnee. Ja kait sitä jonkun kerran joutuu juoksemaan muissakin asioissa lääkärissä. Ei tietenkään usein, ai houp.

Tajusin eilen, kun katsottiin uutta neuvola-aikaa, että laskettu aika on ensiviikon perjantai! Jaakonkin ilme oli hämmästynyt. Nyt jo?! Mittäää..?! Tosin oma arvioni on, ettei Tyyppi silloin vielä tule eikä lauantainakaan. Jos seuraavalla viikollakaan. Ei mitään kiirettä. Mitä sitä hötkyilemään. Kiirettä riittää sitten ihan kylliksi koko loppu elämän. Valitettavasti.

Tunnisteet:

2 Comments:

At 1:22 ip., Blogger P said...

Kyllävaan, kohta on kuule Tyyppi maailmassa! Peukut sille. :)

 
At 5:07 ip., Anonymous Anonyymi said...

On tama jannaa!!

Omani syntyivat molemmat tasan vkolla 38. Joten ei se valttamatta mene 'pitkaksi'.

Tsemppia vimosille metreille, kohta se hulina alkaa..

 

Lähetä kommentti

<< Home