Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

maanantaina, joulukuuta 11, 2006

Meillä olisi tämmöinen neuvola

Ystäväni Daniela asuu Italiassa, Sassuolossa (se on pohjoisessa, Modenan kyljessä) ja on aivan siis itsQ, eli italialainen. Danielalla on pian kolmivuotias tytär ja Daniela sekä Danielan äiti Luisa ovat kamalan uteliaita sen suhteen miten minulla on mennyt ja käynkö kuinka usein lääkärillä jne.

No sitten päätin ihan selventää nykytilaa ja kertoa siis käyneeni... Niin, neuvolassa. Italiassa ei taida juu olla neuvolaoita kuten meillä ja kuten niin usein pohjois-euroopplainen, etenkin skandinaavinen käytäntö pitää selittää.

Että olen käynyt vasta kerran lääkärillä, asian tiimoilta, MUTTA että siis kätilöitä olen kyllä tavannut ja paikat on tutkittu ja näin. Ettei siis ihan retuperällä olla täällä lumettomassa jääkarhujen maassakaan. Että meillä Suomessa on tälläinen neuvola (englanniksi kait jotain: Child guidance and family counselling), jossa kaikki saavat siis ihan käydä ja siellä on kätilö, joka ohjaa lääkärille jos enempään on tarvetta ja siis sairaalassakin käydään, muttei siis koko aikaa eikä edes joka kerta.

On jännää, että meillä on neuvola. Se on todella hieno ja hyvä asia. Sekin on seikka jota tuskin tulee ajatelleeksi, ennen kuin sitä ei ole. Minä en edes jaksa ajatella mitä silloin pitää tehdä. On kovin kätevää, että minunkin paperit siirtyivät ilman sen kummempaa sumplimista uuteen neuvolapisteeseen ja samat tiedot olivat sitten sielläkin päätteellä.

Laitoin Danielalle englanninkieliset linkit, mitä nyt asian tiimoilta löysin. Arvo Ylpön osuudesta asiaan en nyt ole ihan varma, mitä englanninkielisessa osuudessa sitten edes kerrottiin... Noh, nähtäväksi jää mitä Daniela vastaa. "You grazy finns!"

Kuva: täältä

Tunnisteet: ,