Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

torstaina, helmikuuta 22, 2007

Kasvatuksesta II

Kävin neuvolassa. Ja taas meinasin myöhästyä vaikka oli oikein hälyytys hyvissä ajoin.

Kerroin mm, että kävimme sunnuntaina uimassa ja kuinka Tyyppi oli ihan vaitonainen. Pohdittiin, että mahtoi kuunnella ääniä. Uimahallissahan on sellainen tietynlainen älämölö. Mutta kuitenkin Tyyppi kuuli muaman, tuhvan, minunkin, Jaakon, Jonttu-serkkuni, setäni ja Ruski-tädin äänet. Mutta paljon ihan muita, ihmisten ääniä ja veden lotinaa.

Sitten tuli jotenkin sen kautta, että kaikki mitä Tyyppi kuulee on jo sille sitten tuttua, puhe kasvatuksesta. Että kasvatusvastuu on jo alkanut.

Niin ja kun olen päättänyt kävellä kaikki matkat ostarille/neuvolaan, keskustassakin välttelen ratikkaa, pyrin käyttämään hissiä vain pari kertaa viikossa ja seison metromatkan keskustaan ja takaisin (jos jaksan). Että veri kiertäisi ja saisin happea, eli Tyyppikin saisi hyvin kiertänyttä ja hapettunutta verta.

Syön hevejä (hedelmiä ja vihanneksia) jopa enemmän kuin yleensä, että Tyyppi jotenkin olisi tottunut niihin (mikä saattaa olla vähän...). Syön tavallaan terveellisemmin kuin ennen, mutta tavallaan olin jo ennen raskautta alkanut totuttamaan itseäni mm. kuitupitoisempaan ruokavalioon.

Sitten todettiin, että myös musiikin kuunnelluttaminen on osa sitä kasvatusta. Ettei vaan kävisi niin, että kuuntelisi vain ratiota ja sieltä tulisi sitten suppealla rotaatiolla usein joitain tiettyjä biisejä ja kappas... Sitten Tyyppi rauhottuisi vain jostain nyt soivasta kestohitistä. Mutta meillä ei juurikaan kuunnella ratiota. Juuri suppeiden soittolistojen ja köyhien puheiden takia.

Näin ollen Tyyppi kuuntelee valikoitua musiikkia, jota on valikoitu ihan tietoisesti jo pidempään. Tai kuuntelee kuunnelmaa (tosin sekin loppui jo), eli setä-Svedbergiä.

Ja nyt tulin ajatelleeksi, että Kehdosta kouluun -kirjassa voisi olla jotain hyviä kasvatusjuttuja, mutta eipä olekaan. Varsinaisesti. Kun katsoo noita aiheita, niin ne on siellä ihan kaikessa. Kuten 'terve päiväjärjestys', 'hyvät pöytätavat', 'leikkikalut arvottomista tavaroista', 'voimistelu ja leikki ulkosalla' jne.

Tuolta voidaan toiveiden mukaan nostaa aiheita.

Tunnisteet: ,