Paksuna

Avoin foorumi etenkin allekirjoittaneelle purkaa hämmennystään, ilon ja ahdistuksen tunteita, ihmetellä alakulttuuria, joka ympäröi raskautta ja kummastella lässytyksen määrää. Yhteenveto Tyypin odotusajalta, joka loppui maanantaina 2.4.2007, juuri ennen virka-aikaa, eli 15:59.

perjantaina, helmikuuta 23, 2007

Unet III

Monena yönä olen nähnyt kamalan tapahtumarikkaita unia. Niiden muistamista ei auta se, että heräilee... erinnäisistä syistä useita kertoja per yö.

Viime yö oli erilainen. Vaikka heräilin tuuppimaan pohkeeseen liimautunutta Mairea ja kuorsaavaa Jaakkoa, muistan melko paljon unesta. Mietin olenko niin vailla vertaistukea vai mitä lähipiirissäni, että tahtoisin näin myös käyvän...

Unen alussa Anna saikin yllätysvauvan. Oli vapun tienoo (odotan vappua kovasti) ja kaikki höösäsivät kamalasti, järjesteltiin suurpicnickiä tai jotain. Kaikki tapasivat toisiaan ja oli jos jonkilaista kahvilapalaveria. Erääseen kahvilapalaveriin Anna pyyhälsi ja ranskansuukotti olkapäitään smack-smack ja sanoi: "Eipä kukaan arvannut, että siitä mahasta päästiin näin kätevästi. Enkä mä edes ymmärtänyt olevani raskaana!". Anna sai tytön ja senkin nimi alkoi V-kirjaimella. Seuraavassa hetkessä lapsi oli jo kaksivuotias ja ihan Annan näköinen.

Seuraavassa hetkessä menin keski-töölööläiseen kerrostalon 3. kerrokseen, jonne Noora oli muuttanut. Oikein valoisa pikku kaksio. Noora etsi jotain (avaimia, puhelintaan, kalenteria... jotain) ja oli kovin herrrmostunut. Jotain se sanoi ja minä menin rappuun. Sanoin Jaakolle: "Nyt musta ihan tuntuu, että... Noora on raskaana ja sille Mikolle". Sitten menin takaisin ja Noora etsi edelleen (eikä löytänyt) ja paasasi vain, että "...ei sille voi kertoa, ei se ole valmis..." ja silti oli päättänyt EHKÄ kertoa, siellä picnickillä.

Matkalla Mikko ajoi ehkä Maijun kanssa (joku ruskea tukkainen tyttö) vierelle punaisella vanhan mallisella Golfilla ja Noora selvitti, että Mikko oli saanut joltain tutkimuslaitokselta tai Eskoaholta rahoituksen uuteen ravintolaansa, miljoona markkaa. Koska Mikko on niin lahjakas, vähän niin kuin se Hell Kitchen mies...

Sitten Annan lapsi oli jo jotain kolme ja Anna ei ollut oikein osannut tehdä sille saparoita ja sitten Anna otti toisen saparon siltä pois ja kysyi: "Eikö se nyt näytä paljon paremmalta? Nyt voi mennä Pikun haudalle, kun on fiksun näköinen". Niin ja "...Toi lapsi on niiin mahdoton, niin mahdoton etten mä ehkä kestä".

Ei selvinnyt se miten Mikko reagoi, kertoiko Noora edes ja menettikö Anna hermonsa. Ehkä seuraavassa jaksossa...

Tunnisteet: ,